14.12.2017

Hur får man tyst på sitt eget huvud?

Nu har det gått fyra månader sedan Melissa föddes och först nu den senaste veckan har jag känt mig riktigt trött. Beror säkert delvis på mörkret men också det att jag haft grymma sovsvårigheter den senaste veckan. Igår var jag vaken från klockan 4, slumrade lite vid 9 på morgonen och så steg vi upp vid 11. Det här är så från reven när vi nu har en bebis som sover hur fint som helst, att det blir så här. Nå jag har inte på en månad sovit i arbetsrummet för jag känt att jag inte haft behov av en hel natts sömn. Det var kanske dumt, borde helt tydligt hålla fast vid nätterna i arbetsrummet fast jag inte känner mig supertrött.

Melissa äter alltså vid 4. När jag gett henne mjölk så kan jag inte somna. Ögonlocken är tunga som bly men huvudet går på övervarv. Natten då jag vakade från 4 framåt lät det ungefär så här i mitt huvud:

"Hur ska vi nu lösa vardagsrumsförvaringen? När ska vi få projektet framåt? Är den nuvarande planen bra? Vilka julklappar ska jag ännu skaffa? Undrar hur vädret är i morgon? Hittar jag månne lätt i Nickby? Vilken mat ska Melissa få smaka på i morgon? Varför somnar Kevin så sent? Borde båda barnen för första gången övernatta hos min mamma vid jul? Vi borde föra bilen på service. Hur ska vi göra med Melissas följande bilstol? Jag har ingen bra bok att läsa, vad skulle månne vara bra? Oj prkl det har gått en timme nu sen Melissa åt. Jag borde sova. Men ja, det där vardagsrummet... hur ska vi göra med det? Vi borde börja gå igenom saker och slänga bort. Oj vitsi, på fem år har jag inte lyckats beställa en fotobok med bilder på Kevin. Borde ta tag i det... Ugh jag hatar att mina preggokilon inte alls minskar. Borde nog snart ta tag i det riktigt ordentligt. Borde handla imorgon... Vad ska vi ha för mat? Oj klockan är sju och 3jorns väckarklocka ringer... Hmm hur skulle jag kunna få extra inkomster när jag är vårdledig?" 

Osv osv. Försök nu sen sova i den där sekamelskan av tankar. Hur ska man få tyst på sitt eget huvud?

Om det är någon förmåga jag önskar åt mig själv så är det nog förmågan att somna snabbt och var som helst. 3jorn är en sådan som somnar bara sådär. Det är superirriterande när man själv är vaken. Kevin verkar nog tyvärr ha fått mina sovgener. Nu somnar han först vid 22 på kvällarna fast han vaknar lite efter sju. Som bebis vaknade han ju till alla ljud. Hoppas Melissa har fått lite med av 3jorns sovgener. Visst sover hon ju bättre än Kevin gjorde i samma ålder så kanske det finns hopp. Det skulle vara trevligare för henne själv i framtiden.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!