12.12.2017

Vagnpromenad from hell

Aj vitsi sådan promenad till rådgivningen jag var med om idag. Det har ju snöat och hos oss var det en del blöt snö på gatorna. Jag har varit mycket nöjd med vår Emmaljunga Super Nitro men idag ville den inte alls gå framåt. Snön packades i hjulen och framhjulen har stänkskydd som tog emot. Kanske är det meningen att ta bort stänkskydden på vintern? Måste utreda.

Så jag promenerade nästan två kilometer med en vagn där framhjulen inte rullade. Eller visst rullade de ibland på ställen där det fanns mindre snö men för det mesta fick jag skuffa som en dåre för att komma fram. När vi var framme så var allt genomblött (utom Melissa, hon var nog det enda som var torrt). Min jacka (vattentät, huh!) bara rann av vatten, pipon och handskarna var plaskvåta.

Jag var galen och promenerade också hem från rådgivningen. Det var lite lättare för vägarna hade plogats. Men jag tror att jag har träningsvärk i hela kroppen i morgon.

Det måste vara meningen att man ska ta bort stänkskydden på vintern... Utan dem skulle det säkert ha rullat relativt bra.

3 kommenttia :

  1. Hej! Har varit med om detdär fast-i-snö -fenomenet. Hemskt. Tips 1) dra vagnen istället för att knuffa. Gör inte så mycket om hjulen inte rullar då. Tips 2) för snöföre rekommenderar jag vagn med stora hjul, inga stänkskydd. T.ex. Ora terra hade vi med även ganska liten bebis :) Men såklart kan man ha bra attityd som du och ta det som träning.

    VastaaPoista
  2. Tack för tipsen! Ska komma ihåg att dra vagnen på de värsta ställena nästa gång. Den här gången ville vi ha en vagn med svängande framhjul eftersom den rör sig så supersmidigt. Var nog medveten om att det kan bli problem i snöföre. Men det har ju inte varit just alls snö i helsingfors de senaste vintrarna så vi tog risken :D Största delen av tiden är det ju ändå ingen snö. Men som du skrev, de gånger det finns mycket våt snö så får jag en bra workout om jag måste ut med vagnen.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!