26.1.2018

En bild i timmen under en helt vanlig hemmafredag

Jag har löst mina mobilbloggningsproblem! Huh jag hann redan få lite panik. Eftersom bloggproblemen fixade sig så beslöt jag att köra ett gammalt hederligt en bild i timmen-inlägg. Det har jag inte gjort på flera år. 

Fredagen var en vanlig hemmamammadag för mig. Jag hade inga större planer utan vi skulle vara hemma hela dagen med Melissa. Inget spännande eller konstigt. Bara en helt vanlig fredag. 


Vi stiger upp vid 10.  Har nog varit vakna från och till sedan 9 men chillat i sängen och slumrat till. 


Klockan 11 har vi ätit frukost. Jag gröt, blåbär, hera och mina vitaminer. Melissa har precis druckit sin morgonmjölk. Det blir lite jumppande för Melissa i babygymet men mest är hon intresserad av sin brors grejer. Klockan 12 har Mello precis ätit lunch och är på balkongen för att sova sin första dagssömn. Enligt mitt träningsprogram ska jag göra en snabb helkroppsträning så den fixar jag direkt hon somnat. Lite efter 13 äter jag min lunchlåda. Den gjorde jag förra söndagen och tinar nu bara upp den. Jag har kollat ett avsnitt Crown innan lunchen. SÅÅÅÅÅ bra serie!


Klockan 14 har Melissa vaknat. Det är en historisk dag eftersom hon sov en timme och femton minuter utan att skrika emellan. Det har inte hänt en enda gång den senaste månaden. Hon har precis varje gång skrikit efter 30 minuter. Jag har hunnit byka och väntar ännu på att morgondagens träningskläder ska ha tvinnat färdigt i maskinen. 


Klockan 15 har jag precis duschat. De dagar jag inte tränar så duschar jag redan efter frukosten men idag blev det en sen dusch. Vi sjunger lite rörelsesånger i soffan och funderar om vi ska hämta Kevin på dagis eller ej. 3jorn brukar hämta eftersom han har bilen men idag är han på fotokeikka så det är oklart om han hinner eller ej. Klockan 16 är det klart att 3jorn hinner till dagis och Melissa sover sin andra dagssömn. Av någon orsak sover hon endast lite på en halv timme och så tycker hon att hon ska vakna. Medan hon sover skriver jag butikslista och prissätter lite loppisprodukter. 


Klockan 17 är jag prissatt färdigt och samtidigt hittat mina försvunna jumppaskor. De har varit försvunna i kanske tre år och jag hann använda dem bara någon enstaka gång innan försvinnandet. Idag hittade jag dem i en väska. Som jag letat. Köpte nya skor efter försvinnandet så nu har jag tydligen två par. 

Kevin och 3jorn kommer hem och vi äter snabbt. Idag blir middagen rester ur frysen eftersom vi inte handlat. Lite före 18 för jag lite mera grejs till mitt loppisbord. Efter det kör jag till butiken och handlar veckoslutsmaten. 


När jag kommer hem lite före 19 sover Melissa och killarna pysslar en strumpa eftersom de sagt i Buu-klubben att man ska göra det. Men Kevin vill inte skicka in sin strumpa utan hålla den själv. Samtidigt sitter vi och talar om allt möjligt. Kevin gillar att diskutera. Under middagen pratade vi om Titanic (som han hade hört om på dagis idag) och vulkaner. Efter klockan 20 någon gång har den äldre äntligen ätit kvällsmål, tänderna tvättade och pyjamasen på. Det är min tur att läsa och efter det krafsar jag Kevins rygg. Han älskar det. Precis som jag gjorde när jag var liten. Klockan 21 har även Mello pyjamasen på. Vi yrar en stund på soffan. Efter det letar jag fram mina träningskläder som jag behöver i morgon på eventet jag ska gå på. 3jorn ger kvällsmjölk åt Melissa och lägger henne. Hon somnar snabbt. Klockan 22 hänger vi i soffan och ser på den nyaste säsongen av Modern family. Jag äter kvällsmål, kvarg och blåbär. Jag som redan en gång slutat äta kvarg men eftersom måltidsplanen jag just nu följer innehåller så mycket proteiner så har jag tagit in lite mjölkprodukter i kosten igen. Men bara temporärt. Klockan är 23 och vi är trötta. 3jorn fixar ännu lite jobbgrejer och jag börjar gå i säng. Jag har sovit väldigt dåligt de senaste nätterna så ögonen svider av trötthet. Natinati!

Det var den dagen det.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!