29.1.2018

Gammal = tråkig?

Vi har stort projekt på g här hemma. Barnen ska få egna rum och arbetsrummet ska därför tömmas. Det kräver en del omorganisering, nya möbler, försäljning av onödiga saker etc. Jag har gått igenom grejer här hemma och stöter hela tiden på saker som gör mig helt nostalgisk.

Idag stötte jag på mina gamla fotoalbum. Jag har alltid varit ivrig på att fota och har väldigt många fotoalbum från åren 1998-2005. (I dagens läge lyckas man inte ens bilderna framkallade). Jag bläddrade lite i dem och fick ett brett smil i fejset. Herregud sådan bra ungdom jag haft!! Då hängde jag massor med kompisar, typ varje dag. Det var fester hela tiden. Resor. Roadtrippar. Det var så otroligt roliga tider. Under studietiden var jag så social att jag inte nu efteråt fattar hur jag orkade. Det var en fantastiskt gäng och man var väl också rädd för att gå miste om något roligt.

Så jag känner verkligen att jag levt min ungdom. Jag fixade studierna och deltidsjobb vid sidan om allt festande och socialiserande. Säkert funderade jag på hur min framtid skulle bli. Den blev bra. Jag har nästan allt jag önskat mig.

Men jag måste medge att när jag bläddrade i fotoalbumen så saknade jag lite dom där tiderna. Man hade liksom inte så mycket bekymmer. Man kunde vara spontan. Och man kunde nästan göra vad som helst. Nu som vuxen är livet så inrutat och fyllt av tidtabeller och måsten. Ofta får jag en känsla av att man glömmer att ha roligt. Visst har vi roligt nu, men på ett annat sätt. Fast jag har världens härligaste familj så saknar jag mina vänner enormt mycket. Vissa träffar jag några gånger i månaden. Andra med flera månaders mellanrum. Jag saknar också festerna. Det ordnas nästan inga fester mer.

Missförstå mig inte. Jag skulle aldrig byta ut mitt nuvarande liv. Jag är otroligt lyckligt lottad som fått allt jag har. Men kanske ni förstår. Ibland saknar jag tiden då man inte bar så himla mycket ansvar på sina axlar. Kanske håller jag på att bli gammal när jag är så sentimental. Livet består väl av olika faser. Och det är så det ska vara. Man ska ju bli vuxen. Jag skulle bara inte villa bli tråkig. Hur trotta in mer rolighet mellan alla måsten?

Året är 2001. Jag har studerat på Svenska folkakademin och bott på deras internat i Borgå. Här packar jag pappas Sierra full med grejer för att återvända hem. Det var ett väldigt roligt år. Lite studier, mycket festande, många nya kompisar och första gången borta hemifrån för en längre tid.

Bilden tagen i Prag dit vi reste med folk från Akan. 2001.
Mitt andra hem under studietiden var lönnkrogen Club Werket. Där festades det loss. Här bakom dj båset. Kanske spelade jag Taivas lyö tulta eller Kung i baren?
Hösten 2005 var jag utbytesstuderande på Högskolan i Skövde. Helt huipputid fast jag nog hade en del hemlängtan. Mycket nya kompisar från olika länder, lite studier och mycket fester. På bilden håller jag ett diplom som jag fick i slutet av året. Jag blev utnämnd till Ms. Party. Hahaaa.
Studiehalaren var i aktiv användning mellan året 2002 och 2006. Jag var först sekreterare och sedan ordförande för min ämnesförening. Jag var tutor. Jag satt i studerandekårens fullmäktige. Jag var verkligen aktiv de åren. Och fixade dessutom studierna. Och jobb. Hur hann jag med allt?
Till studietiden hörde också årsfesterna. Så himla roligt!
Halaren igen.

Man kunde resa vart som helst och ungefär när som helst. Här hälsar jag på i Catariinas Lillstugo i Petalax över ett veckoslut. Fråga inte vad som händer på bilden. Vi var bara vi två på stugan och hade sjukt roligt.
En annan tripp med vänner gick till Yyteri. Många Hangöresor har blivit av under åren. Ekenäs. Tallinn. Stockholm. Etc.

Det var också lätt att resa innan man hade barn. Det var inte så höga kriterier och man kunde resa billigt och ta in på skithotell eller flyga obekväma tider.. På bilden har 3jorn och jag precis kommit hem från Alanya, vår första gemensamma resa. Fast vi bodde inte på något skithotell då utan i en fin tvåvåningslägenhet som min mammas kompis ägde.

1 kommentti :

Roligt att du kommenterar!