8.1.2018

Måste få någon ordning på mig självJaahas. Det är nu bara att inse att preggokilona inte denna gång heller kommer att försvinna magiskt av sig själv. Jag har hört att det händer för vissa men det låter mer som en urban legend i mina öron. Jag väger cirka 13 kilo mer än när jag blev gravid och snart har fem månader gått sedan förlossningen. Så nu är det dags att göra något åt saken.

Jag köpte ett sex veckors after pregnancy-program där det ingår måltidsplan, styrketräning, djupa magmuskler och bäckenbotten. Och en promenad i veckan. Jag började idag men har förberett mig mentalt i några veckor.

Vi äter frukost vid 11 med Melissa och min lunch kan sedan ofta bestå av ett bröd eller nu i värsta fall efter julen lite choko. Vid 17 äter vi sen middag när Kevin och 3jorn kommer hem. Så fast jag ju vet hur jag borde äta så har det nu bara blivit så här. I oktober-november försökte jag ju äta vettigt men det hände inget med vikten och jag gav liksom bara upp.

Nu hoppas jag ändå att jag ska få ämnesomsättningen igång och att det ska hända ens något. Jag mår så skit i denna kropp plus att den behöver motion och träning! Jag kommer att bli superhängig snart och sen är det inte roligt.

Igår mealpreppade jag fyra luncher för denna vecka. Jag handlade en timme på Prisma för att få hem alla frukostar, luncher, mellanmål, middagar och kvällsmål. Det känns som man ska äta hela tiden.

Så vi får se vad detta blir till. Jag har aldrig genomfört något liknande, liksom i matväg. Känns väldigt jobbigt att vara tvungen att fundera så mycket på vad man ska äta men kanske det blir en vana när jag hållit på en stund. Hoppas detta är en start för ett lite hälsosammare liv.

Gårdagens mealprepping. Grönsaker, 125 gr broiler och 1,5 dl mörkt ris.
Idag stod en 40 minuters promenad på agendan. Det var lätt att fara ut när vädret var så fint.
I morgon blir det den första styrketräningen.


1 kommentti :

  1. Kämpa kämpa! Här oxå ännu preggokilon kvar att kämpa med, känns som domdär sista 5 kg aldrig vill ge sig. Kanske nästa gång vi ses sä satsar vi på att kombinera det med en promenad eller annan träning? Kram!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!