25.1.2018

Mer vardagliga ting

Jag har tagit som vana att gå och läsa vad jag skrivit på bloggen för fem år sedan när Kevin var lika gammal som Melissa. Det är otroligt roligt att kunna jämföra hur det var då med hur det är nu. 

När jag läser så blir jag ledsen över att jag bloggar så lite numera. Då bloggade jag oftast flera gånger om dagen. Hur hade jag så mycket att komma med? Nu känns det som man måste ha något speciellt att komma med om man ska skriva ett blogginlägg. Alla vardagliga inlägg faller bort. Det kommer inte att finnas så mycket dokumenterat om Melissas bebiår. 

För några år sedan minns jag att jag blev irriterad på att folk visste så mycket om vad jag hade sysslat med eftersom jag bloggade aktivt. Jag kände ofta att jag inte hade något att komma med när man träffade folk irl eftersom de redan visste det mesta. Jag antar att bloggandet började minska då. 

Numera bloggar man inte mer om vardagliga ting. Och jag tycker faktiskt att sådana inlägg oftast är de intressantaste på andras bloggar. Men sen tänker jag att inte är nu någon intresserad av våra vardagliga eskapader eller mina dagboksanteckningar. 

Jag skulle nu villa sänka tröskeln för bloggandet lite och således försöka få publicerat fler inlägg. Jag är ju ingen professionell bloggare så jag kan väl publicera lite diibadaaba om jag så tycker. Tyvärr märkte jag idag att det blivit omöjligt att blogga från mobilen. Blogger-appen har tagits bort och det finns inte riktigt någon annan vettig app heller. Så mina planer om att blogga mer tycktes skrotas direkt. Jag brukar sällan sitta vid datorn utan gör det mesta med mobilen. Jag brukar ofta använda telefonens bilder i inläggen så jag skulle vara tvungen att maila dem åt mig själv och sedan ladda upp via datorn. Nej herregud. Kanske jag måste fundera på att flytta bloggen till Wordpress men jag är orolig för bilderna eftersom det finns tusentals av dem. Prkl. Om någon hittat på en lösning på problemet (blogga från telefonen) så berätta gärna. Och ni som flyttat er blogg till en annan bloggtjänst, hur gick det?

Till slut en bild från igår:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!