22.2.2018

Aj det är så här det är att vara sådär vanligt trött!

Jag skrev igår att jag känner mig lite trött nu när Melissa börjat vakna klockan 8 i stället för klockan 10. Och att jag längtat efter kaffe fast jag egentligen inte tycker om kaffe och inte druckit det sen slutet av graviditeten.

Nå. Idag drack jag en kopp kaffe på 3jorns studio när vi hälsade på där en sväng med Melissa. Inte var det ju gott. Och nog for ju magen lite sekaisin.

Men fast jag är trött så har jag många gånger tänkt: Aaaah det är så HÄR det är att vara sådär vanligt trött!!

För nu känns tröttheten mest genom att ögonlocken svider och jag börjar gäspa.

Den tröttheten jag kände tidigare (i samband med min depression) kändes som hela kroppen skulle ha varit omlindad i tjock sirap. Varenda liten grej kändes som att bestiga Mount Everest. Och därför hade jag inte lust att göra något heller. Jag gjorde det jag var tvungen att göra och sen var jag helt slutkörd. Inte var livet ju hemskt roligt då.

Tröttheten jag känner nu är något helt annat. Jag kan funktionera normalt. Jag orkar med saker. Jag vill göra saker. Jag tycker grejer känns roliga istället för att det känns som måsten.

Visst lever jag ett helt annorlunda liv nu när jag är mammaledig. Utan massor tider att passa, utan att springa runt med andan i halsen. Så denna ledighet har varit guld värd. Men jag tycker att det började svänga redan innan jag blev ledig. Åtminstone fick jag lusten att göra saker tillbaka.

Jag njuter. Njuter av att få mig själv tillbaka igen. Jag vet inte om processen är färdig men jag är på väg åt rätt håll.

På 3jorns studio.

1 kommentti :

Roligt att du kommenterar!