27.2.2018

Äta själv!

Igår var jag på Familjehuset Betania och lyssnade på babystyrd matintroduktion. Det var mycket intressant och jag blev inspirerad att låta Melissa äta allt mer själv. Hon har nog fått "naksun", gurka och hårt bröd. Men det finns ju så mycket fördelar med att babyn äter själv. Nackdelen är klottet. Jag hade glömt hur klottigt det blir. Måste bara försöka komma ihåg att det går över.

Melissa verkar mycket gladare när hon får gnaga på något själv än när vi matar henne (fast fruktpuré äter hon nog med god aptit). Jag tänkte göra broiler- och köttfärspötkön åt henne. Tydligen kan hon bra öva på att äta pasta och ris kan man ge i form av pötkön (som sushi).

Hade också den omtalade Samasta padasta-boken reserverad på bibban och hämtade den igår. Det skulle ju vara så himla behändigt om hela familjen kan äta samma mat. Synd bara är jag inte så intresserad av matlagning och recept men jag ska nog försöka få till stånd några nya rätter. Undrar vad den kräsna femåringen säger om saken. Han som förut åt allt med god aptit har någon underlig fas då allt är YÖK. Suck.

Hon ville inte alls ha gröt till frukost. När hon fick banan så var hon väldigt nöjd. Men ugh så klottigt.

Köpte denna på Ipanainen igår. Babyn kan själv äta t.ex. gröt eller smoothie från den.

Detta blev kvar efter bananmassakern. Hon fick nog i sig kanske hälften. 

Jag köpte också plastkorkar till klämmisar (ni vet smoothiepåsar som säljs i butiken). Dessa gör så att babyn inte kan trycka ut och klotta utan måste suga ut innehållet.

Inspirerande bok.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!