21.2.2018

Kaffetanden värker?

Jag har inte druckit kaffe sedan slutet av min graviditet. Så ungefär på åtta månader. Jag började må illa av kaffet när jag var gravid så jag bytte till te. Och det har jag fortsatt med. Och jag har klarat mig bra.

 Jag tycker egentligen inte om kaffe hemskt mycket men det är nu bara en vana att dricka det. Nu när jag inte varit på jobbet så har det varit lätt att vara utan. Jag har alltid fått ett svagt illamående efter att jag druckit kaffe och min mage har alltid blivit orolig. Så det har varit skönt att vara utan. 

Men NU! Nu har jag för första gången känt att jag skulle villa dricka kaffe. Jag har inte riktigt vant mig att vakna vid åtta som Melissa nu har börjar göra de senaste veckorna. Jag har ju fått sova till 10 och domdär morgontimmarnas sömn har betytt mycket. Så jag har varit lite trött och kanske jag därför saknar kaffet. 

Men finns det något kaffe som är skonsamt för magen? Vi har alltid druckit helt perus Juhla Mokka och Presidentti. Om någon annan sort skulle passa bättre?

Jag drömmer också om en ny kaffekokare. En som skulle koka riktigt gott kaffe. Har ni tips på bra kokare?


En kanna te som jag drack på Café Carusel idag.

6 kommenttia :

 1. Jag tycker att finskt kaffe är jättestarkt för magen, och i princip vad som helst annat passar bättre för att jag ska kunna dricka. Jag brukar köra på svenskt eller italienskt, samt laga i en french press, så är det mycket mjukare (och godare!). Av finska sorter blir min mage helt förstörd, men så här kan jag bra dricka 1-2 muggar per dag. Jag tror de finska sorterna ofta är lättrostade, och på så vis mycket "starkare". //Kaffeälskande känslig mage

  VastaaPoista
 2. Tack för tipset! Vi har faktiskt en bortglömd presspanna! Måste gräva fram den! Och köpa något annat kaffe. Jag tycker inte om svenskt kaffe men kanske man vänjer sig me smaken?

  VastaaPoista
 3. Min kompis kan inte dricka vanligt filterkaffe men espresso kan hon dricka. Finns nog magvänligt kaffe också, månne det är Watsa Pauligs heter. Nu minns jag inte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espresso verkar så starkt så jag vet inte om jag skulle tycka om det. Fast kanske jag borde smaka :D

   Poista
 4. Köp bönor och mal själv. Nymalt kaffe lär innehålla mindre syror och vara skonsammare mot magen. Kan inte dricka annat kaffe efter att jag vant mig vid det. Lite dyrare, men det är min lyx i vardagen och jag mår bättre av det.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Det skulle säkert vara mycket godare att mala själv bönorna. Kanske jag ännu någon gång orkar. :) Just nu verkar pressopanna funka bra! Jihuuu!

   Poista

Roligt att du kommenterar!