24.2.2018

Kyla + handtvätt = AUTCH!

Jag har alltid haft atopisk hud men jag har inte haft hemskt mycket problem med huden de senaste åren. Något eksem ibland men inte desto mer. Men nu har jag i några veckor haft OTROLIGT torr hud på händerna. Alltså riktigt så att huden är rödflammig, den svider under vatten och tar liksom lite ont hela tiden.

Jag antar att detta beror på kombinationen kyla och handtvätt. Jag har nämligen tvättat händer som en dåre de senaste veckorna. Dels för att jag varit lite snorig och inte vill smitta men också för att det är influensatider och vi har en bebis här hemma. Jag har nog aldrig tvättat händer lika mycket som nu. Och om jag går utan handskar ute ens en liten stund så blir det värre. Så hanskarna måste jag alltid komma ihåg. Till och med när jag går ut på balkongen och vaggar Melissas vagn.

Jag har smörjt blå Bebanthen på de röda partierna och till natten har jag smörjt rikligt med e-vitaminsmörja och så har jag sovit med bomullshandskar. Vilket har passat bra för vårt sovrum har varit svinkallt nu. Känns som det hjälper lite men om jag glömmer smörja så blir det värre genast.

Så jag frågar er igen. Har ni några bra tips för handvård? Jag har mest smörjat in händerna med vanlig handkräm ibland om vintrarna men inte tänkt på saken desto mer.

Mina händer väntar på varmare tider.

3 kommenttia :

Roligt att du kommenterar!