12.2.2018

Nästan euforisk efter veckoslutet

En grej som ändrat efter att man fått barn är nog att man får sina kicksin av mycket mindre saker än förut. Det krävdes liksom mera tidigare. Här kommer det jag fått kicksin av under denna fartfyllda helg:

- Att få sova en natt i lugn och ro utan att bli väckt. Herregud så härligt! Liksom helt utopistiskt härligt. Natten mellan fredag och lördag sov jag i arbetsrummet. Försöker göra det en gång i veckan. Tänk att det finns människor som får sova i lugn och ro varje natt!

- Att få göra sin fastlagsbulle själv. Med MASSOR grädde. Butiks- och cafébullarna har oftast helt fel proportioner. För mycket bulla och för lite grädde.

- Att få fara ut och skida med sin femåring. Inte en enda raivare. Bara glada miner och prat om hur bra han är.

- Att sedan få fara själv ut i spåret. Helt ensam för en stund. Frisk luft och ordentligt flås. Att tejpen under skidorna fortfarande håller fästet perfekt.

- Att få gå på två kalas under en helg. Att få träffa släktingar och också folk i samma livssituation.

- Att femåringen vågar göra något jag inte trodde han skulle våga. Att han blivit så modig. Att få heja på sitt barn i en skidtävling. Att barnet inte bryr sig om placeringen utan är urstolt över sin medalj och sin godispåse som han fick efter att han kommit över mållinjen. Och överlag att det är så lätt att göra saker med en femåring. Den absolut bästa åldern hittills!

- Att man får sitta i soffan och smutta på rödvin och se på några av sina absoluta favoritprogram, Melodifestivalen och Bron.

- Att projektet hemma tar ett litet steg framåt i och med nytt arbetsbord. Att man hittar just det arbetsbordet man letat efter begagnat på Tori.fi och dessutom i samma stadsdel där man själv bor.

- Att dottern plötsligt äter hela burkar med mat. Och dessutom sover en hel natt utan att äta. En gång var jag tvungen att stoppa tutten i munnen. Helt otroligt sådana kicksin man får av en sådan överraskning.

Ja. Ni fattar. Jag är nästan euforisk efter veckoslutet. Men också lite trött efter allt program vi haft. Tur att det är måndag idag och jag får vila.

Äntligen ett arbetsbord. Nu ska ännu 3jorn få sin dator och sina grejer flyttade till bordet (det är min gamla dator som står där nu) så kanske vi sedan kommer åt att måla väggen i Kevins nya rum.

Så här ska det vara!!!

I spåret med barnet.

I spåret helt för mig själv.

På kalas.

Småkusiner i samma ålder.
Lillskidaren väntar på sin start.

Snart bär det av.

Han bara skrattade.
Stolt!


På kalas igen. Tur att man får hjälp när man har händerna fulla :D 

Dom här två!

En bebis som inte ätit på hela natten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!