12.3.2018

En av de bästa familjehobbyna måste vara att åka slalom

På lördag lyckades vi ÄNTLIGEN ta oss till backen med familjen. Eller nå, beibin hängde hos sin famo medan vi tre åkte till Kokon i Borgå.

Kevin var ju första gången i slalombacken i fjol när vi var i Himos. Han lärde sig att hållas och stå men inte svänga eller annars heller ha så mycket kontroll över skidorna.

Nu åkte vi mycket med selen för farten skulle annars ha blivit lite väl hård. Men mot slutet fick han åka i den minsta backen helt för sig själv. Han lärde sig faktiskt svänga men inte ploga så att farten inte skulle bli för snabb.

En gång vågade han även åka ensam med knappliften men han fick inte den mellan benen. Istället höll han i den hela vägen. Måste ha varit tungt.

Han ville också åka i "hyppyrin" med 3jorn. En liten galning. Sista åket vågade han sig upp till toppen av Kokon och så kom vi ner alla tre tillsammans.

3jorn och jag åkte också turvis för oss själva, men det fanns ju inte så mycket backar att åka i, hehee.

Kevins skidor är för korta och hjälmen för liten men vi ids nog inte börja skaffa något nytt mer till denna säsong. Jag drömmer om att vi skulle hinna till Hjortlandet ännu en gång i vinter, men får se nu. Jag måste säga att Kokon var ganska superlitet och jag gillade Hjortlandet mer. Synd bara att det tar hälften längre att köra dit från oss än till Kokon.

Vi råkade träffa en kompis som är skidlärare och han var av den åsikten att Kevin nog snabbt skulle lära sig om han skulle gå i skidskola. Så potential finns definitivt.

Innan första åket.

Let's go!

"Pappa kan vi åka i hyppyrin!?"

Så roligt!

3jorn lyckades transportera upp Kevin i knappliften trots snowboarden. Skickligt!

Uppe på toppen.

Där kommer dom.

I den minsta liften åkte han själv.

Paus med franskisar och berlinermunk.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!