23.3.2018

Måste ta itu med de djupa magmusklerna

Idag på mamma-babyjumppan koncentrerade vi oss på diastas och bäckenbottenmuskler. Inte egentligen någon ny info för mig men hon som drar jumppan erbjöd sig att kolla vår magmuskeldelning. Och jag tycks fortfarande ha en del mellanrum mellan musklerna. Sa hon månne att över två centimeter?


När jag var på eftergranskning bad jag läkaren kolla magmusklerna. Hon ba: "Jo de har gått ihop." Det är sjukt många månader sen. Men hon visste då tydligen inte vad hon talade om. 

Några månader efter förlossningen tränade jag djupa magmusklerna och bäckenbottnet aktivt. Men sen glömde jag lite bort det. Nu borde jag helt tydligt gräva fram Mammamage-appen och -boken och ta i tu med saken igen. Idag sades att de ännu kan gå lite ihop spontant men det tror jag nästan inte. Jag hade ju magmuskeldelning ännu fyra år efter att Kevin föddes utan att veta om det. 


Jag rekommenderar varmt att uppsöka en bäckenbotten-fysioterapeut något år efter att man fött barn. Alla borde gå. Jag gick hos en på Aava och tänker nog gå en gång till sen när det känns som att kroppen börjar vara återställd. 
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!