30.3.2018

Så bygger du ihop möbler på det jobbigaste möjliga sättet

Vi håller ju (fortfarande) på och lagar om vårt hem så att barnen slutligen ska få egna rum. Det har inneburit en del möbelbyggande. Och att bygga ihop Ikea-möbler kan ju vara lite jobbigt för en helt normalt funtad person. Utan barn. Men med barn som hjälp... herregud.

Ungefär såhär gick det till när vi byggde ihop Kevins nya skrivbord. 

- Kevin. Nu ska vi bygga ihop ditt skrivbord. Kommer du och hjälpa? Det är ungefär som att bygga Lego. 

- *grymtande* (som vi tolkade som nej och var kanske lite lättade att endast vi vuxna kunde bygga utan en yrande femåring)

Byggandet startar. Melissa ligger på golvet. Hon undersöker allt. Hon rör ju på sig så man måste hela tiden kolla att hon inte nappar en skruvmejsel, äter skruvar, river anvisningarna eller fäller stora bordsskivor på sig. Allt tar länge. 

- Nej Melissa nu får du vara i din gåstol istället så du inte kommer åt saker. 

Bra idé i teorin men not so much i praktiken. Hon kommer och rammat över våra tår och högarna med bordsdelar. Försöker låsa in henne på kökssidan genom att sätta dammsugaren i vägen i öppningen till vardagsrummet. 

-*evil babylaughter* (hon går runt hela vägen och kommer in i vardagsrummet genom hallen i stället)

Våra tår blir mos igen. Hon kolliderar i bordsdelar. Hon börjar bli högljudd. Vi märker att det är middagstid. Den ena börjar laga middag och den andra fortsätter bygga medan hon far omkring som en boll i ett flipperspel med sin gåvagn. 

Vi äter. 

Efter middagen ska hon sova och hon läggs i vagnen och ut på balkongen. AAAAAAH vi får bygga ifred. 

-Pappaaaa jag har kakkabrott! (GAAAAAAH varför just nuuu?!) Killarna går på toaletten. De stannar där länge (alltid) och jag fortsätter bygga i racerfart så det ska bli färdigt innan minstingen vaknar. 

Jag har flow. Det är så här det ska vara när man bygger möbler. Det ska vara lugnt runt en och man ska ha tid att titta ordentligt på anvisningarna. (I bästa av världarna skulle man ännu ha ett glas vin medan man bygger men så långt har vi inte ens hunnit tänka. Plus att jag inte har druckit alkohol på länge så jag skulle säkert bli i fyllan av det där ena glaset, så kanske helt bra att vi inte hann så långt. Vet inte hur det skulle ha gått med byggandet då.)

- Prkl. (Märker att vi byggt lite fel tidigare då Melissa distraherade. Bygger om.)

Börjar bli färdigt. Väntar på kakkarna. Behöver hjälp av wessapappan att svänga runt möbeln. Ännu de sista grejerna läggs fast och vi bär in bordet i Kevins kommande rum. 

- Keviiin! Kom nu o titta på ditt nya bord. 

Han lägger bort iPaden och springer till dörröppningen. 

- Joo fint. (Och springer tillbaka till iPaden. Han är alltså inte alls intresserad. Han hinner ändå ge lite feedback på stolen som står vid bordet. Att han inte tycker om den.)

Jaha. Här har man svettats och svurit för att bygga ihop skiten och så är han inte alls intresserad. Det är väl just så det är med barn. De brukar inte bli ivriga av samma saker som vi vuxna. 

No efter att bordet byggts färdigt, DÅ började mina svordomar flyga (i smyg för barnen). Tre vägghyllor skulle ännu byggas ihop och det skulle vara superenkelt. Nå en hylla hade något fel så den gick inte att få ihop. En annan gick lite sönder vid bygget. Så en av tre hyllor blev som det skulle bli. Så vi måste fara till Ikea för att få dem bytt. Madafakin breeeeath breeeeath. 

Ja. Det är väl aldrig avkopplande att bygga ihop möbler men det tar nog priset när man försöker göra det med barnen i knutarna. Skrivbordet skulle säkert ha byggts ihop på max. 45 minuter i normala förhållanden. Vet inte hur många timmar det blev med middag, nattning och kakkande. Och för att det blev håsande och delar fästes fel väg. (Fast det där vinet kunde ju i och för sig delvis ha haft samma inverkan.) Puuuh hoppas vi inte behöver bygga så mycket mer. Det är nog kiva sen när det är färdigt. Sen någon gång i framtiden. 

Lillassistenten. Bilden är från en vecka sedan då jag byggde ihop två vägghyllor när jag var ensam med henne på dagen.
Här ska det hjälpas.


Bild från en vecka sedan när vi fick hjälp med att fästa vägghyllorna i vardagsrummet.

Skrivbordet finns det tyvärr inte bild på ännu. Det står inne i "romurummet". Bild kommer sen när rummet börjar bli någotlunda färdigt.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!