13.3.2018

Sjumånaders Melissa


Och så blev vår bebis plötsligt sju månader. Det nyaste är att hon får tänder, tidigare än sin bror. Två tänder nere och nu verkar de komma igenom på övre sidan också. Hon har inte dreglat speciellt mycket men nog varit aningen bitter. Hon har ätit lite sämre och de senaste nätterna har varit oroliga. 

Här ser man att det händer något där i tandköttet.

Vi började ge henne fingermat och nu gillar hon inte alls att man matar henne. Hon är duktig på att äta och har ätit själv kött, kyckling, lax, grönsaker, rotftukter, frukter och bröd. Klottigt är det ju men annars gillar jag det stort. Så lugn i bordet när alla får matro samtidigt.


Hon gillar sin gåstol som hon fick i julklapp och far runt som en pingpongboll i vardagsrummet. När hon är i gåstolen så räcks hon också till oväntade ställen så man får vara på alerten.


Hon tar sig inte fram ännu men lyfter sig nog i krypposition och gungar fram och tillbaka. 

Hon har blivit väldigt högljudd. Jag tror hon är helt exhalterad av att hon kan ha så hårt ljud.

Lite ledsen efter att jag torkade hennes näsa.

Dagsrytmen är fortfarande ganska lika som senaste månad. Hon vaknar vid 7-8. Sover två längre dagssömner och en kort på kvällen. Går och sova 20-21 och äter en gång på natten vid 04-05 (fast ibland äter hon först på morgonen, har hänt några gånger).Just nu väntar vi med spänning när hon ska hitta på att sätta sig upp i vaggan. Då blir det bråttom med att gräva fram spjälsängen ur förrådet och montera ihop den. Spjälsängen ryms inte heller riktigt in i vårt sovrum så Kevin borde i det skedet ha flyttat till arbetsrummet så att Melissa kan flytta in i Kevins gamla rum. Hon sover nog inne i en fpa-sovsäck och på grund av det har hon inte möjlighet att härja hemskt mycket i vaggan.Jag tog bort Quadroliften (bärkassen) från vagnen och nu sover hon i en toppapåse. Får se hur det ska funka. Kan åtminstone inte längre bära hem henne sovandes. Men hon gillade sittdelen stort.

Hon har nu börjat reagera ibland om hon blir lämnad ensam i ett rum. I synnerhet om hon är sömnig.Hon sitter inte hemskt stadigt utan faller åt sidan om hon inte har stöd. Jag har henne ännu i sittern när jag duschar men det är inte så pop. Men nu har jag hittat på en ny lösning som jag kan berätta mer om om den funkar.Hennes partytrick är att hon på skötbordet sätter stortån i munnen och klappar med handen på sitt fotbotten (inte alltså samtidigt).

"Gissa hur många månader jag äääär?!"

Hon är fortfarande en chill baby. Hon har inte ännu hemskt mycket egen vilja och hon blir inte ledsen om man tar bort något av henne. Beslutsam verkar hon vara för hon försöker ofta länge komma åt det hon vill ha fast det är lite omöjligt när hon inte kan ta sig fram.

"Heeei vad är det här för nåt?"

Melissa gillar:
- Ryggkrafs
- Hårborstning
- När vi sjunger för henne
- Att äta själv
- Att titta på Kevin
- Att plaska i badkaret
- Sin gåstol som hon kan röra sig runt med
- Att man säger MASUUUU och pussar den mjuka magen när hon ligger på skötbordet.
- Att jag sheikkar min Mivi total-vitaminflaska innan jag häller ut vätskan på skeden. Det påminner väl om när man sheikkar hennes mjölk.

Melissa får fel i huvu av:
- Att man torkar hennes mun efter maten
- Att man torkar snor från hennes näsa
- Att man använder Nenä-Frida på henne

Det är ingen rådgivning denna månad så måtten uteblir.Sen ännu lite vanliga snapshots från vardagen:

En veckoslutsmorgon i Kevins säng, Hur mycket randigt hittar ni?

Hon har hittat gardinerna.

Den far hon runt med.

Hon backar in på de konstigaste ställena.

Krypposition

Hon tycker om att sitta i sin matstol.

Brorsans leksaker är mycket intressantare än de egna. Denna grävde hon från leksakskorgen.
Jag försöker lära henne äta från påse. Så att hon kunde äta fruktpuré själv. Har inte funkat så bra ännu.


Här äter hon grötrieska och dagdrömmer.

Hon hittar på nya grejer hela tiden.

Timjamköttbulle och pasta. Mums.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!