9.3.2018

Tankar kring inkomster under vårdledigheten

Jag trivs superbra hemma men är tvungen att allt mer fundera på framtiden. Min vårdledighet börjar i slutet av maj och jag har meddelat jobbet att jag inte kommer att börja jobba då ännu.

Min dröm är att kunna vara hemma tills Melissa är två år, alltså till augusti 2019. Men jag vet inte om det är ekonomiskt möjligt. Kevin var 1,5 när han började dagis och han var nog väldigt liten. Han var lite på ett år gammal när jag började jobba och då blev 3jorn hemma med Kevin. Denna gång är 3jorn egenföretagare så han kan nog tyvärr inte stanna hemma hemskt långa tider eftersom han tappar kunder.

Men jag har börjat fundera på ekvationen och jag har kommit fram till att jag skulle villa jobba lite under min vårdledighet. Men bara lite så att Melissa inte behöver börja dagis. Först tänkte jag att jag skulle villa jobba med något helt annat än mitt riktiga jobb, bara för att få känna friska vindar och kanske därefter uppskatta det egna jobbet ännu mer. Av någon underlig orsak kände jag att jag kanske skulle vill jobba typ i en klädbutik (helst barnkläder) eller något sådant. Jag har ju jobbat med kundservice i typ åtta år i tiderna och gillade nog det. Men där är jag lite rädd för hur det skulle bli med vissa arbetsturer och det i kombination med att någon borde vara med Melissa. Ett arbete som man kunde göra hemifrån skulle ju vara det bästa alternativet.

Min chef har sagt att det inte skulle vara omöjligt att jag skulle jobba en dag i veckan på "mitt riktiga jobb". Det skulle möjligen kunna göras på distans vilket skulle underlätta väldigt mycket. Då skulle det också vara enklare att t.ex. jobba i kors med 3jorn så att han skulle vara med Melissa medan jag jobbar, om vi inte har någon annan som vaktar henne. Troligen skulle det också vara mer flexibelt än t.ex. jobba i butik där man skulle vara bunden till vissa arbetsturer. Det skulle också vara kul att lite komma in i rullorna där. Det är ju en del saker som hänt på jobbet sen jag slutade.

Förra gången hade jag väldigt bråttom tillbaka till jobbet. Denna gång känns det inte alls lika. Jag njuter verkligen av att vara hemma med Melissa. Men känns det lika ännu om ett halvt år? Det vet jag ju inte.

Jag har också funderat på om jag kunde få någon liten inkomst via bloggen men sorgligt nog kan jag tydligen inte ha det som något alternativ på grund av min arbetsgivare. Det gör mig ledsen eftersom det skulle vara roligt att jobba lite med bloggen och kanske också utveckla den. Men nu är det ju bara en hobby så jag vill inte lägga ner allt för mycket tid på den.

Har någon av er lyckats fixa en liten inkomst åt er under vårdledigheten? Hur? Har ni några tips?

Numera har vi ett arbetsbord i vardagsrummet eftersom arbetsrummet ska bli Kevins rum. Tyvärr kommer det knappast att se ut som på bilden sen när 3jorn flyttar sin dator och sina tusen hårdskivor och skarvsladdar hit. Blä. (Det där är min gamla oanvända iMac)


2 kommenttia :

  1. Jag jobbar ett par timmar om dagen hemifrån med mitt jobb som bokförare. Jag är väldigt glad att min arbetsgivare gick med på att ordna så att det går för mig. Sen jobbar jag dessutom lite kvällar i matbutiker via Extraajat helt enkelt för att jag började känna mig lite mökkihöperö hemma och behövde komma ut bland med folk men ändå inte ville gå tillbaka till jobbet heltid. Jag har också njutit mycket mer av att vara hemma den här gången, ingen brådska alls tillbaka till jobbet. Men nu har vi sökt dagisplats till hösten och jag ska börja jobba heltid igen och det känns faktiskt bra och jag ser fram emot det :)

    VastaaPoista
  2. Men vad bra att det funkat så där för dig och roligt att du njutit! Hur gammal kommer hon att vara när hon far tillbaka till dagis?

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!