6.3.2018

Tomas Ledins fangirl rapporterar

Jag kan fortfarande inte fatta vad som hände igår:


Alla som känner mig (och säkert också många som inte känner mig) vet att jag är ett stort Tomas Ledin fan. För någon månad sedan funderade jag senast på att han säkert inte kommer till Finland på en tid när han har fullt upp i Sverige med sin show. Nå, det händer underliga saker ibland.


För 1,5 vecka sedan fick jag veta att han skulle ha en exklusiv spelning i Helsingfors (TACK CATTA för infon!). Han skulle vara med i tv-programmet Nästan unplugged. Och vilken tur jag hade för jag lyckades få två platser till tv-inspelningen!!


Igår var det då dags. 3jorn och jag for till stan och äta och efter det till Alexandersteatern. Jag kunde inte tro mina ögon när vi gick in på scenen och satte oss. Tomas skulle stå typ 5-6 meter ifrån oss och spela!! Helt livs levande!!Vi fick höra tre låtar, några fler hade spelats in redan tidigare. Låtarna spelades flera gånger för att få den bästa möjliga versionen. Det fanns en stråkorkester med och det var maffigt.

Han spelade en låt från sommarlåtalbumet från ifjol, en äldre låt och sen sista låten var den ultimata fiilislåten, En del av mitt hjärta. Alltså huhu!! Ni vet den där smileyn med hjärtan som ögon. Jag tror jag såg ut som den genom hela inspelningen.


När låtarna var inspelade fick jag möjlighet att vara på foto med honom. Dream come true! Jag svävade hem. 3jorn ba: "Tänk om du skulle reagera sådär varje gång jag kommer hem från jobbet!" och "Du får sen inte ändra din relationshipstatus till married with Tomas Ledin!". Hahahaa!Jag minns så väl när Tomas hade sin spelning i Stallörsparken 2015 och jag var där med 3jorn. Det var just den tiden som jag mådde väldigt dåligt. Men den kvällen kände jag mig magiskt lycklig. Jag tror att 3jorn undrade vad det var för en förvandling som hände då. Igår hade jag likadana fiilisar.

Jag vet egentligen inte varifrån min Ledin-feber kommer. Jag har hört hans låtar ända från barndomen. När vi gick ut nian sjöng vi Du kan lita på mig för resten av skolan.

År 2000 gavs Ledins samlingsalbum ut. Det var fina tider, jag var 18 år, gick ut gymnasiet, körde med mina föräldrars bilar på olika somriga roadtrippar med mina vänner och Ledin spelades väldigt mycket. Jag tror att jag förknippar hans musik starkt till den tiden därifrån jag har mycket fina minnen.Sen är ju ett faktum att hans låtar är så himla bra! Vem kan leverera en sådan fiilis som han!? Ni vet, riktigt musik med ett budskap (sorry nu låter jag säkert gammal). Hit efter hit. Sommarfiilis. Nostalgi. Och många fina nyare låtar, både vemodiga och fulla av just DEN fiilisen.

Och hans liveframträdanden är något helt enastående. Jag försökte igår räkna hur många av hans spelningar jag varit på men jag är inte säker, kanske nio? De absolut bästa har varit utomhusspelningarna. Speciellt då Stallörsparken 2015 och Linköping 2009. Då hade vi roadtrippat i Skåne med 3jorn och på vägen till Stockholm stannade vi för att se Ledins spelning. Otrolig fiilis i sommarkvällen! Till och med 3jorn var helt såld.Jag har då tidigare alltså endast sett honom på scen men inte träffat honom så som igår. Så den 5.3.2018 blev ett historiskt datum för mig. Det var lite roligt när jag såg nedanstående status i mina Facebook memories:Det var också 5. mars!!!

Det här lever jag på länge. Det känns som man inte får vara en crazy fangirl när man är över 30 år gammal. Men jag tänker nog vara det till all oändlighet. *kärlek*

PS. Programmet Nästan unplugged sänds nästa höst. CAN'T WAIT!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!