20.4.2018

Åttamånaders Melissa

Och så har en månad gått igen. Kan inte fatta att Melissa redan är åtta månader gammal. Hon är verkligen ingen minibaby mera utan har allt mer fart och vilja.

Oj så blev svettig när jag skulle fota henne. Hon skulle bara rymma hela tiden. Men fick nog många goda skratt också av hennes busande.

Nu tar hon sig fram så att hon har magen i golvet och så drar hon sig fram med händerna. Det hörs "pläts pläts" när händerna slår i golvet och så flåsar hon. Måste vara tungt att ta sig fram så. Jag skulle villa fästa en mopp på hennes mage så skulle våra golv vara superrena. Hon är fortfarande inte snabb men hon rör sig nog långa vägar. Hon har precis också börjat krypa men hon föredrar än så länge att dra sig fram på mage.Hon har några gånger klättrat uppåt nu. Mot diskmaskinens öppna lucka, mot Kevin och på verktygslådan. Sen är hon i pisset när hon inte vet hur hon kommer ner. Jag väntar med fasa att hon ska ställa sig upp och stå. Hon kan göra det med lite hjälp men inte ännu själv. Jag minns hur det var med Kevin, han skulle stå hela tiden och jag vågade inte lämna honom ensam för jag var rädd att han skulle falla och slå huvudet mot någon kant. Det var en stressig tid.Melissa hade sin första spysjuka för några veckor sedan. Jag tror vi fick den från Pikkujätti. Vi betalade 200€ och fick spysjukan, bra deal. Det var ganska hemskt men tur nog så spydde hon inte hemskt många gånger. Sen blev ju också jag smittad.Vi var till Pikkujätti för hon haft lös mage så himla länge och så har hon haft utslag på benen och armarna. De tog blodprov på henne för att kolla keliaki och mjölkallergi men allt var i sin ordning som tur. Utom då IGG som var förhöjt, vilket kan tyda på att hon är lite känslig mot mjölkprotein. Vi fick feta krämer som också hjälpte mot utslagen. Hon har tydligen atopisk hy som jag.Hon fick också sina första tänder lite efter att hon fyllde sju månader. Två framtänder nere. Nu har även tre tänder kommit igenom i övre käken och en fjärde på kommande. Och det märks på sovandet och humöret.Hon har alltså ätit ganska dåligt efter att hon var sjuk och nu känns det som purén gått ner bättre än fingermat. Kanske har hon haft så ont i tandköttet?Hon har just lärt sig pincettgreppet. 

Hon har börjat reagera på när man lämnar henne ensam i ett rum. I synnerhet då hon är trött. Hon älskar att galoppera runt med gåstolen. Vi har tagit bort en massa mattor så nu kan hon ta dig fram långa vägar, från lägenhetens ena ända till den andra. 

Så här ser hon ut när det blir för soligt/ljust.

Hon är inte hemskt intresserad av sina egna leksaker. Men nog Kevins. Småbilarna är det bästa. Hon skulle också villa ha precis allt hon ser. Tv-sändaren och telefoner är speciellt intressanta.Hon blir inte ännu hemskt ledsen om man tar bort något av henne. Lite grymtar hon av frustration men börjar inte gråta.Kevin och hon har sina första gemensamma lekar. Han skuffar omkring henne i gåstolen, ligger brevid henne på golvet och tar sig fram på samma krälande sätt eller ger fart åt henne i gungan när hon satt i den för första gången för en vecka sedan. Hon gillade gungandet och skrattade.

Klättringsträning.

Hon börjar också allt mer förstå sig på lekar. Kuckuu-leken är pop. Hon vill också fälla klosstornen jag bygger. Igår hittade vi på en lek där hon ligger på mitt bröst, jag sticker ut min tunga och hon försöker nappa den, men jag drar alltid in den innan hon får tag i den. Det lekte vi hur länge som helst.

Vi har övergått till vagnens sittdel. Här första gången i metron så att hon ser runt om kring. Det fanns mycket intressant att titta på och hon sa inte ett knyst på hela vägen till Kampen.

Hon har nu fattat att öppna kökslådorna när hon är i gåstolen och gräver ut diverse burkar och plastpåsar.

Kökshjälpredan.

Sovandet har varit dåligt. Hon vaknar till flera gånger på natten. Eller egentligen vet jag inte om hon är vaken för ögonen är stängda men mycket ljud har hon. Hoppas det bara är en fas som hör till utvecklingen nu när hon lärt sig så mycket nytt och dessutom fått tänder. Vi planerar att nästa vecka flytta henne till eget rum och sluta med morgonnattens mjölk. Yaix!

Spjälsängsträning. Får se hurdant härjande det blir när hon ska gå och sova.

Vi har försökt övergå till två dagssömner (10-12 och (15-17) men vi gick nu tillbaka till tre sömner. Jag tänkte att om hon sover dåligt på natten för att hon sover för lite på dagen. Så vi får testa på nytt lite senare.

Hon kan inte sitta så bra ännu. Jag vågar inte lämna henne och sitta själv på golvet för hon trillar. På mamma-babyjumppan satt hon förra gången ganska länge utan stöd, hela salen har vadderat golv så jag vågade lämna henne sittandes.
Jag skaffade en sådan stol åt henne så hon hålls på ett ställe när jag duschar. Mycket bra! Man kan också ha den i badkaret så hon hålls och sitta.

Just nu gillar hon:
-Att banka hårda saker mot golvet. Stackars grannar. 
-Att undersöka sin hydrocortison-tub. 
-Att man öppnar gardinerna på morgonen. 
-Att fara runt med gåstolen. 
-Att man öppnar kylskåpet eller frysens dörr. Då kommer hon galopperande (eller krälande ju nog men snabbare fart än vanligt).
-Den öppna diskmaskinen. Hon kan klättra upp mot luckan om hon är på golvet och om hon är i gåstolen så räcks hon till tallrikar och bestick.

Börjar vara våra sista jumppagånger för hon börjar bli för gammal. Man får ha en 8 månaders bebis där.

Just nu gillar hon inte:
-Att sitta i famnen. Hon har hela tiden brottom någonstans och är inte stilla en sekund om man inte krafsar henne på ryggen. 
- Att klippa naglar. Det är kind of omöjligt. Hon börjar vifta och sparka dom en dåre.
- Att få solen i ögonen.

Brorsan ger fart.

Hennes mått är 9,8 kg och 71,5 cm.

Hälsar på minikaveri.


5 kommenttia :

 1. Duktiga Melissa!!!💕💕💕💕

  VastaaPoista
 2. Kul att följa med hur Melissa utvecklas! Jag har en fyramånaders bebis som nu använder den där regnbågsbodyn från kela-lådan. Hon var 62,1 cm lång på torsdagens rådgivningsbesök. Hur kan Melissa ha den nu? Eller har ni köpt en större storlek? Och är det en bumbo stol du köpt? :)

  VastaaPoista
 3. Den randiga bodyn är storel 62-68. Melissa är nu 71 cm lång och använder ännu en del kläder i storlek 68. Jag tycker FPA-kläderna brukar vara stora till storleken. Men hon använder också 74 och 80. Beror liksom på plagget.

  Det är inte en bumbo. Jag vågade inte köpa en sådan för Melissa har ganska tjocka lår och har hört om bebisar som fastnat :D Märket på "badstödet" är Tigex. En sådan: https://www.vauvatalojohanna.fi/tigex-kylvetystuki-istuvalle-lapselle.html

  VastaaPoista
 4. Jo jag vet att bodyn är 62-68, använder den som bäst på min fyramånaders bebis. :) Blev bara lite förvånad över att Melissa som är åtta månader kan ha den ännu. Men som så ofta måste jag påminna mig om att alla barn är olika. :)

  Verkar ju vara en riktigt bra stol! Oj ja väntar så på att Edith (min bebis:)) ska kunna sitta och plaska i badet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo alltså att jämföra barn är väl det dummaste man kan göra. Helt onödigt med tanke på att alla utvecklas och växer med olika takt. Melissa har nog använt den randiga bodyn sen hon var typ två månader gammal så den har varit långvarig tack vare de dubbla knapparna. Hon är ju relativt stor till växten så er bebis kan säkert använda den ännu längre än hon. Vilket är bra om man råkar tycka om just den bodyn.

   Poista

Roligt att du kommenterar!