13.4.2018

Barnens rum tar form

Förra veckoslutet hände det saker här på hemmafronten. Kevin fick äntligen flytta in i sitt nya rum. Det är alltså gamla arbetsrummet (romurummet) och är större än hans gamla rum, som ska bli Melissas rum.

Det var nog spännande för alla. Han fick ett skrivbord och igår borrade vi upp lite vägghyllor. Det som ännu saknas från hans rum är ett ställe att sitta på eftersom den vita fåtöljen blir kvar i Melissas rum. Jag har tänkt att en Fatboy Junior eller annan säckstol skulle vara kul. Eller en sk. "lepakkotuoli". Dessa är dyra grejer och jag skulle helst köpa begagnat så det kan ta tid innan vi hittar något. Har någon av er en säckstol eller "fladdermusstol" till salu?

Innan vi har stolen så vet vi inte riktigt den slutliga ordningen i rummet. Hans Expedit-hylla står nu liggande bredvid skrivbordet men det kan hända att vi svänger den i stående läge och kanske till motsatta väggen. Därför kan inte tavlorna läggas upp än.

Kevin har varit mycket stolt över sitt "stora pojkars rum". Han har suttit vid sitt skrivbord och fyllt i uppgiftsböcker på kvällarna. Som att han skulle sitta där och göra läxor, hahaaa.

Bilder på hela rummet kommer sen när det är färdigt.

Skrivbordshörnan är färdig. Kommer ju knappast att se ut så här sen när han själv fått möblera sina saker, hahaa.

K-muggen fick han i julklapp. Så fin!

Förvaring för små saker.

Jag märkte att lampan i bakgrunden råkar vara samma färg som hälften av väggen så den får nog flytta från vardagsrummet till Kevins rum.

Jag älskar lådor och skåp dit man kan gömma saker.
Melissas rum däremot är nu ett "romurum". Vi slängde bara in grejer där. Vi ska ännu gräva fram spjälsängen ur förrådet. Lekköket och den vita fåtöljen blev kvar i hennes rum. Där står också nu två vita Malm-byråer men jag tror att vi måste göra oss av med den mindre för att få allt att rymmas. Jag har planer på att flytta in den lilla Expedit-hyllan från vardagsrummet till Melissas rum. Det har varit en leksakshylla men nu när Kevins rum är så stort så stort så får nog hans leksaker finnas där i fortsättningen också för att Melissa inte ska komma åt dem nu när hon blir allt mer hazard.

Nu borde vi bara bli av med loppisgrejerna som blev kvar och damma i "romurummet" och så börjar vi ha en massa barnkläder som borde säljas. Om några månader ska jag föra en kasse till Ipanainen så blir vi av med lite.

Jag hittade exakt den lampan jag ville ha till Melissas rum billigt på Tori.fi. Jag blev mycket glad över fyndet.

Här en bild där det största kaoset inte syns. Tavlan beställde vi till julklapp åt Melissa. Jag har inte heller någon aning om vart jag ska ställa min iMac. Jag använder den egentligen inte alls men skulle inte villa bli av med den heller. Hmmm.

Jag beundrar lampan varje gång jag går in i rummet. Tycker den är så himla fin. Jag insåg just att jag troligen kommer att inreda Melissas rum med allt möjligt flickigt som jag inte fått inreda vårt gemensamma hem med. Hahahaa! Ljusrött på väggen och kristaller i taket.

Så det finns fortfarande mycket att göra på detta evighetsprojekt. Men skönt att det nu tagit ett stort kliv framåt. När Melissa kommer att flytta in i sitt rum har jag ingen aning om. Just nu är jag faktiskt lite rädd för det för vi måste sätta tutten i hennes mun flera gånger om natten. Att måste vi liksom springa ända till hennes rum och göra det sen? Stön.

1 kommentti :

Roligt att du kommenterar!