11.4.2018

Ensamkväll med kidsen

I kväll har jag varit ensam med barnen. Jag har verkligen ingen rutin för ensamkvällarna, 3jorn är den som oftare varit ensam med barnen på kvällen. Men visst har också han varit ute på kvällarna. 

Jag brukar vara lite stressad hela dagen när jag vet att jag är ensam med kidsen på kvällen. Mest för att jag inte vet hur det kommer att gå. Melissas dagssömner skiftar lite just nu och det är mest i vilken ordning jag ska göra saker som stressar mig. Vilket barn ska läggas först? Matchar deras kvällsmålstider? Får någon raivare? Kvällens handlingsplan beror oftast på Melissas sömnfaktor och det vet man inte i förväg. 

Men även i kväll gick allt bra. Jag måste lägga Melissa på en kort kvällspäikkäre för att hon skulle orka kvällen eftersom hon sov som en kratta på dagen. Vi håller på och försöker bli av med den tredje korta sömnen. Vi hängde alla tre tillsammans och Melissa var mest missnöjd. Jag tror hon vill komma i upprätt ställning och att det harmar henne att alla alltid är högre upp än hon. 

Enda problemet var att Kevin hade svårt att komma till ro när 3jorn var borta. Han fick superledsamt efter sin pappa. 

Jag brukar tycka att det också är ganska skönt att vara för sig själv när barnen lagt sig. Man kan kolla på vilket program man vill (ikväll blev det Bachelor Suomi från boxen) eller stirra på telefonen hur länge man vill. Liksom braindead meininki. Men nu borde jag börja lägga mig för vår lilla väckarklocka har no mercy. 
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!