18.4.2018

Nå bättre blir det ju inte

Voi snark ändå. Nu börjar jag snart få fel i huvudet med Melissas sovande. Jag vet inte vad som felar men det blir bara värre. Jag som tänkte att kanske vi den här gången skulle komma igenom babyåret utan stora sovproblem.

Förra natten tror jag att jag stoppade tutten (nappen) i Melissas mun kanske 15 gånger. Förr sov hon ju bra och vaknade bara då hon skulle äta. Sen började hon vakna några gånger om natten men somnade direkt när man satt tutten i munnen. Men förra natten så vaknade hon till fast hon fortfarande hade tutten i munnen. Och de sista timmarna var det konstant ljud. På natten var hon liksom inte yrvaken utan hade ögonen stängda och hade ljud för sig.

Vi fick i förrgår veta att hon hade haft förhöjda värden i ett av blodproven som togs på Pikkujätti för många veckor sedan. "IGG-vastaaineet" talade läkaren om. Att hon möjligen skulle vara lite känslig för mjölkprotein. Om hon börjar reagera mer så sa hon att vi kan boka tid till allergiläkare. Och att vi ska ta upp saken på rådgivningen. Men hon reagerar åtminstone inte stort. Inga symptom direkt hon druckit mjölk. Men jag funderar om hon har något med magen som nu stör henne på nätterna. Hon har ju haft en del magproblem de senaste månaderna.

Igår hade vi rådgivningsläkare och hon verkade inte orolig. Vi ska avvakta och se. Nu är ju det enda mjölkproteinet som hon får i sig i ersättningen. Men hon kommer ju att få i sig mer om några månader.

Det är ju nog vanligt att babyn sover sämre i denhär åldern men det känns inte kul att det bara blir sämre hela tiden.

Vi har tänkt flytta henne till eget rum nu helt i nära framtiden. Hon kan inte sova i vaggan länge till. Men jag oroar mig mycket över det.

Om hon skriker så kommer Kevin att vakna? De sover vägg i vägg.

Kommer vi att vara tvungna att springa ända till hennes rum för att sätta tutten i munnen 15 gånger per natt?

Hur reagerar hon på en större säng? Kommer hon att härja och hålla på länge om kvällarna? Nu är hon ju så inpackad att hon inte kan röra på sig hemskt mycket. Men kanske skulle hon sova bättre på mage vilket blir möjligt i spjälsängen.

Måste vi köra sömnskola i något skede?

Rådgivningsläkaren sa att vi snart kan börja lämna bort den ena nattmjölken. Hur mycket skrik blir det sen?

Och var ska jag sen sova när jag vill sova i fred när det inte längre finns ett obebott rum, hahaaa!?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!