4.5.2018

Babyfritt sovrum, hurra!

Ajaj! Att bli babyfri i sovrummet är nog något jag sett fram emot väldigt mycket! De som följt med mig en längre tid vet att jag haft mycket sömnproblem de senaste åren. Och att jag sovit med både öronproppar och peltor-hörselskydd medan Melissa sovit i sin vagga bredvid mig. 

Så det att en baby inte sover en meter ifrån mig kommer att förbättra min sömn. (Nu finns ju ännu en snarkande man bredvid mig men det finns inget ledigt rum dit jag kan dumpa honom, muahahaaa!).

Vårt sovrum är väldigt litet och vaggan var inklämd mellan vår säng och min garderob. Vilket gjorde att det var jobbigt att komma åt kläderna. Så nu ryms jag och botanisera i garderoben igen, hurra!

Jag kan ha lampan tänd och läsa en bok innan jag ska sova, hurra!

Vi behöver inte viska längre, hurra!

Vi kan ligga i sängen och se på serier från datorn, hurra!

Man ryms och dammsuga i sovrummet igen, hurra! (Fast jag diggar inte att dammsuga, men hurra ändå.)

Nå. Vi springer fortfarande till Melissas rum några gånger varje natt. Nu har hon hittat på att hon ska ställa sig upp och stå mitt i natten och så står hon där och hojtar. Så man måste gå in, lägga ner henne och sätta nappen i munnen. Så fortsätter hon oftast sova snällt efter en liten akrobatikstund. Hoppas hon slutar med det sen när det inte länge är en ny juttu att ställa sig upp och stå. 

Men vi har tagit ett stort steg i rätt riktning. Det kanske låter hemskt när jag som mamma säger att jag tycker det är så himla skönt att barnen sover i sina egna rum. Alla får liksom lite space. Och Melissa har inte alls reagerat på att hon blivit flyttad, hon är helt glad och nöjd fast hon nog härjar en del i spjälsängen innan hon somnar. Men det hör väl till detta skede. Får se om vi klarar oss utan sömnskola denna gång. Det får de närmaste månaderna visa. 

Whohoo vi fick tillbaka vårt sovrum!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!