30.5.2018

Blev så jäkla arg på mig själv i Borgå igår

Igår hände något som inte hänt på cirka 18 år som gjorde mig ledsen och arg på mig själv. Men först lite om allt det trevliga som hände innan. Jag var på dejt med en vän och hennes dotter i Borgå. En härlig sommardag med promenad, lunch och glass. Hur idylliskt som helst. 
Nå. Vad hände sen? Jo, jag firade min påbörjade vårdledighet med en PARKERINGSBOT!! *svordom* Jag har fått en enda parkeringsbot tidigare, jag hade nyligen fått körkört, hade parkerat pappas Sierra i stan och betalt för parkeringen. Men jag var lite sen och då hade jag fått böter. Det måste vara typ 18 år sedan. Så onödigt, jag hade ju betalt och allt. 

Nå alla vet att det är urenkelt att få parkeringsböter i Borgå. Dom är sjukt aktiva på att skiva ut böter där. Nu hade jag letat en gratis parkering men glömt att ställa in tiden på parkeringsbrickan. Aaaarghh!! Svårt att komma ihåg allt med bebisar och barnvagnar och väskor och telefoner och nycklar etc. Jag som aldrig brukar glömma sådant. Och att det hände just nu, typ samma dag som jag blev vårdledig med minimal inkomst. Så jäkla typiskt. Jag var så arg på mig själv. Så onödigt!


Så jag var mycket ledsen och arg. Men boten räckte inte. Bebisen drog värsta kilaren hittills när vi skulle köra hem. Jag hade freestylat lite med hennes tider och rutiner men trodde inte hon skulle reagera så starkt. Fick en påminnelse om hur det var när vår förstfödde var bebis och man inte följde rutinerna. Ska hon nu också bli lika rutinberoende? Hon vrålade så att hon spydde. De som träffat henne vet hur chill och nöjd hon brukar vara, så jag var lite chockad och kände mig hjälplös. Nå hon slocknade sen efter en stund när vi körde på motorvägen. Puuust. 


Lite senare var det dagisvårfest. Märks det att hon hade en tung dag?


Jag älskar dagisvårfester och julfester. Barn som uppträder är nog något av det bästa! Och så får man alltid vara så stolt över de små!

5 kommenttia :

 1. Men neej vitsi så störande!

  VastaaPoista
 2. Ja faktiskt, nu när du säger det, i Borgå är dom hejare på att skriva parkeringsböter! Förutom på Hesa cup en gång, är det det enda ställe jag fått en parkeringsbot. Typ år 2000 när jag också glömt att sätta p-brickan. Då bodde vi på Åland där det inte fanns sånt ännu (p-brickor), så tänkte inte på saken. Men det är så störande, när man inte -förösker- smita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh! Jaa-ah. Kunde ju ha lämnat bilen närmare centrum och låtit bli att betala för parkeringen. Samma slutresultat men kortare väg att gå :D

   Poista
 3. Jag gjorde samma misstag och HUJ så det harmar. Så onödigt! Skaffade sen en sån där automatisk digital p-bricka så är det åtminstone en sak mindre att bekymra sig om i fortsättningen.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!