25.5.2018

NiomånadersMelissa

Björn Fagerholm knäppte lite bilder på henne. Av någon orsak gör min blogg bilderna lite suddiga. Det är alltså inte fotografens fel.

Melissa har redan hunnit bli 9,5 månader gammal. Månadsrapporten skrev jag redan för flera någon vecka sedan men jag har väntat på bilderna av min busyga fotografman. Det har hänt en del sedan jag skrev detta men mer om det i tiomånadersrapporten.

- - -

Actionbabyn har blivit nio månader gammal och det bästa hon vet är att klättra upp och stå mot stöd och stå där och vingla. Ibland glömmer hon att hon måste hålla i sig men hon har inte ännu fallit och stött sig något desto mer. Jag har varit på alerten. Och jag är helt slut, hahahaa!Bara när hon sover, sitter i matstolen eller i gåstolen så kan man pusta ut en stund. 

Hon blir nog allt stadigare där hon står men jag önskar att hon snart skulle lära sig att komma ner på rumpan själv. Det känns som hon lite börjat träna på det de senaste dagarna.Hon har nu börjat sitta stadigt så att jag vågar lämna henne och sitta själv. 

Man märker att hon börjar förstå ord vilket är roligt. Hon kan vinka när man säger "vilkuta". Hon tror att "taputa" också betyder vinka så jon vinkar alltid när vi försöker få henne att klappa. Hon förstår tydligt t.ex. "Tule, tule", "suuhun" och "tutti".Hon har sovit i eget rum i några veckor. Det har varit lite rumba men senaste natten sov hon ända till 06 utan att vi var inne hos henne så det finns hopp. Vissa nätter är bättre och andra sämre. Somnandet är galen rumba för hon ska hela tiden ställa sig upp och stå i sängen. Vi lägger ner henne 4-20 gånger innan hon somnar.Hon sover fortfarande tre dagssömner. Vi testade köra med två för en månad sedan men det kändes som pineri. Hon blir fortfarande sömnig efter två timmars vakande. Jag skulle gärna få henne och sova två stycken lite längre dagssömner. Ifall det också skulle påverka nattsömnen så att hon skulle sova aningen längre på morgonen. Nu vaknar hon 6-7. Någon enstaka gång kanske närmare 8.Hon gjorde sandlådspremiär för någon vecka sedan. Så länge hon hade vantar när hon kröp i sanden så var det inga problem. Men sen blev det varmt och hon fick vara utan vantar. Hon ba: "UUUUUUJ mina händer blir sandiga! Jag vill inte röra sanden!" Men nu har hon vant sig lite och har till och med krypt runt på stranden i Paradiset. 

Hon gillar nog att vara ute. I vagnen sitter hon ganska nöjd och observerar allt runt om kring sig. Och hon gillar nog att vara ute på gården också.Hon har ätit mest puréer eftersom jag varit lat och inte orkat göra pötkön till frysen åt henne. Jag ser mycket fram emot att hon får äta samma mat som vi så blir det lättare. Jag strävar nog till att använda t.ex. havregrädde/mjölk istället för vanlig matlagningsgrädde så att hon kan äta t.ex. samma makaronilåda som vi.Hon har allt mer olika ljud och ibland låter det som hon skulle tala för sig själv. Det är roligt.

Hon har sex stycken tänder. Fyra uppe och två nere. Hon älskar att borsta dem.

Hennes mått är 72,5 cm och 10,2 kg.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!