22.5.2018

Vardagsrummets makeover / Före- och efterbilder


Nåja hörni! Nu ska jag bjuda på en sorts inlägg som jag själv ÄLSKAR! Nämligen ett inlägg med före- och efterbilder! Insåg igår att vårt vardagsrum ju är ganska färdigt och att jag äntligen kan visa er hur det blev.

Projektet har hållit på i ett halvt år och det har varit stort. Så gott som hela vardagsrummet är omgjort. Därtill har vi fixat barnens rum. Kevins är så gott som färdigt men Melissas är fortfarande halvfärdigt.

Nå! Ska vi se på bilderna då? Det gamla vardagsrummet fotade jag i november och det nya idag.

Här en dålig bild på ursprungssituationen. Lite kaotiskt. Och BEIGE!
Och TADAAA! Samma rum ett halvt år senare. Det enda som hängt med är gardinen, hyllan med fotona, 3jorns tyngder och leksakskorgen.

Jag har ju fått fel i huvudet med allt det beige som fanns förut. De förra invånarna hade målat väggen och vår soffa hade vi köpt till vårt förra hem. Tänk att det tog över fem år att få målat väggen, haahaa. Fast soffan var härlig att löhö i så var den nog helt för stor. Leksakshyllan ville jag också ha bort så Kevins leksaker flyttade in i hans rum nu när han har så mycket utrymme där. 

Jag gillade egentligen byrån och tv-bordet men vi behövde mycket mera förvaringsutrymme i och med alla rumbyten.

3jorns arbetspunkt behövde flyttas till vardagsrummet då arbetsrummet blev Kevins rum. Jag gillar egentligen inte det alls men man måste väl kompromissa. Jag fick ändå ganska fria händer med inredningen. Det ryms HELT OTROLIGT mycket grejer i Bestå-skåpen. Vi använde en del gammalt Bestå som fanns i arbetsrummet men byggde på ganska mycket. Jag älskar de små lamporna under väggskåpen. Nu används de inte så mycket när det är så ljust men under den mörka årstiden är dom verkligen bra. Lite mysbelysning är ju aldrig fel. De stora väggskåpen ovanför arbetsbordet ska också få belysning.

Väggen målade vi ljusgrå. Den kunde egentligen ha varit ännu lite mörkare men den är även bra sådär. Soffbordet skaffade vi för några veckor sedan. Det gamla var på tok för stort och man rymdes inte och röra sig runt det vid soffan. 

Vi har fortfarande en överlopps möbel i vardagsrummet, Malmbyrån som innehåller barnkläder. Där ska väl komma någon sorts sidobord sen i framtiden. Soffan har jag varit mycket nöjd med fast det var svårt att vänja sig med en mindre soffa efter den enorma gamla soffan. Plus att divandelen har förvaringsutrymme, sjukt bra!

Som bonus får ni se att vår växt blommar. Det har inte hänt på fem år, konstigt!

Hyllan med fotona fick vara kvar. Nya läslampor skaffades till väggen bakom soffan.

Undrar hur länge det tar innan jag lyckas döda orkidén?

Jag älskar kombon ljusrött och grått. Så jäkla fint!

Det blev en ny matta också eftersom den vita lurviga redan var ganska äcklig.  Den sög i sig en massa skit som inte lossade fast man dammsög. Den nya mattan är lätt att hålla ren, samlar mindre damm och kan även användas utomhus.
Leksakskorgen är kvar fast mycket leksaker flyttade bort från vardagsrummet.

Och för att ni inte ska tro att det verkligen är sådär städigt hos oss så bjuder jag på en bild jag knäppte innan jag städade bort allt överlopps för att knäppa bilder. Ballonger, klädhögar, bokhögar och en typ som hittat digiboxen. Så måste jag medge att det är städigare på denna bild än det brukar vara. Brukar finnas mycket mer grejer på golvet.


Så nu får det bli en paus i hemmaprojekt eftersom min vårdledighet nu börjar och vi blir fattiga. Men skönt att vi fick detta fixat. Jag måste säga att jag trivs mycket bättre nu vilket ju är bra eftersom jag är hemma med bebis.

4 kommenttia :

 1. Va fint ni har fått det! Kreativ inredning löser mycket :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Jo det krävdes nog en del tankeverksamhet för att få det så bra som möjligt. :)

   Poista
 2. Så fräscht det blev! Kanske du borde komma ge inredningsråd åt mig med☺️ Inte har ni någo möbler ni nu vill bli av med? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii tack! Nä nu har vi nog inget extra för tillfället. Soffbordet for redan till Sortti.

   Poista

Roligt att du kommenterar!