19.6.2018

Jag önskar alla föräldrar PACKNINGSGLÄDJE inför sommarens resor (you are not alone)!

En sak som jag bävar för inför semestern är packning av våra grejer när vi ska iväg, i synnerhet övernattenresor. Det är stor skillnad på att packa övernattningsgrejer för en tremannafamilj med ett stort barn än en fyrmannafamilj med ett stort barn och en bebis. 

Vi har inte hemskt mycket semesterplaner denna sommar utan kommer att vara hemma ganska mycket. Men lite trippar kommer det nog att bli. Första blir midsommar då vi ska till Standstugan. Hur det ska funka med en aktiv bebis vet jag inte men det lär vi få reda på. Och hur vi kommer att rymmas in där med alla våra grejer vet jag inte heller. Någonstans ska en resesäng ställas fram. Även en barnmatstol ska tråmas in där. Plus allt pick och pack. 

Det kommer också att bli en kryssning om några veckor och möjligen några fler övernattentripar senare under semestern. 

Det är så sjukt mycket att komma ihåg när man ska iväg med bebis (tuttar, blöjor, tuttflaskor, gråtlarm, haklapp, pupun, ersättning, barnvagn, kläder för olika väder, värkmedicin, leksaker etc etc). Vi kom så lätt undan här i något år när Kevin är så stor.

Jag har redan börjat laga lista på saker vi inte ska glömma. Jag brukar stressa upp mig ganska mycket innan vi ska iväg någonstans. Det är mycket ansvar att packa tre personers grejer. 3jorn har sagt att han gärna hjälper till men det funkar inte riktigt om två personer packar för då glömmer man garanterat något, hahahaa. Det känns liksom för yrt. Eller kanske han kunde börja ha ansvar för Kevins grejer och jag för Melissas. Det kunde ju vara en ny gameplan.

Sen ska ju också all mat planeras, inköpslista göras, handlas och ännu ska man komma ihåg att ta med maten från kylskåpet när man far.  

Sen följande moment är såklart att packa ihop sig och städa när man ska hem. Men det är inget emot det när man ska packa upp allt när man väl kommit hem. Sådant kaos! Vi brukar ha kassar med grejer omkring i hemmet flera veckor efter att vi kommit hem. Smutsiga kläder ska i tvätten, rena i skåpet. Barnens alla grejer skall tillbaka på sina platser, mat- och köksgrejer ska packas upp. Det finns så många kassar att gå igenom. 

Sen gör man allt detta med en bebis som hänger fast i ens byxor och gnäller och ska upp i famnen hela tiden och med en femåring som ba: Mammmaaaaaa vad ska jag gööööööö jag har så trååååkigt jag vill göööra nåt med diggggg får jag spela minecraaaaaft....

Nästan så huvu säger POKS! Tack och lov är jag ledig och hinner förbereda dagtid. Om jag skulle jobba skulle vi nog säkert inte komma iväg någonstans på midsommar, hahaaa!

Som tur brukar det vara riktigt roligt sen när man är på plats och ställe. Annars skulle det kanske inte riktigt vara värt besväret och huvudvärken. 

En annan sak som är bra är det att när man ska iväg någonstans själv så känns det som piece of cake att packa ihop sina grejer. Som en barnlek. Som när jag for till Tallinn på tjejresa. Jag kände mig lätt som en fjäder när jag for iväg med EN väska. En LITEN väska. Kan man ens resa men endast EN LITEN väska??

Så alla ni fellow föräldrar som ska ut på resa i sommar, jag önskar er PACKNINGSGLÄDJE! Kom ihåg att vi är många andra som svettas med samma sak!

Bilderna har inget med packning att göra utan föreställer mina underbara barn. För er packar jag reven av mig!


1 kommentti :

  1. Vi packade just för en vecka på Rhodos, för en familj på fem. En 10 månaders, en nybliven 4-åring och en nästan 6-åring .Jag tror vi hade fem kappsäckar plus vagnen. Tror faktiskt jag lyckades komma ihåg allt, för mycket kläder hade vi dock med oss.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!