14.7.2018

ElvamånadersMelissa


Här går det undan. Snart är hon redan ett år gammal! Vi har faktiskt redan firat hennes ettårskalas, tillsammans med Kevins sexårskalas. 

Den här tjejen har nog mer temperament än sin bror vågar jag säga. Men hon är ju en lejontjej och visar nog klorna ibland.

Hon fick ett sår i ansiktet när hon höll på att falla och jag tog kvickt i henne. Min nagel skrapade hennes kind. Och jag har inte ens långa naglar nu.

Hon har varit riktigt mammig de senaste veckorna. Efter att de var två nätter hos min mamma. Hon hänger fast i oss, speciellt mig och vill inte bli lämnad ensam en sekund. Om jag står i köket och gör något så hänger hon med 99 procents säkerhet i mina byxor. Lite svårt att få något gjort. 

Hon kan gå omkring med sin gåvagn. Hon älskar att promenera runt och hålla i våra händer. Hon kan stå någonstans och vifta och kräva service, vill ha händer att hålla i så hon kan gå. Ibland står hon utan stöd en liten stund. 

Hon har nu åtta tänder, fyra uppe och fyra nere. Hennes brorsa hade precis fått sina första tänder när han var i hennes ålder. Tänk så olika det kan vara. Nätterna lugnade ner sig direkt när de nyaste tänderna hade kommit igenom. 

Hennes sovande har varit varierande. Det kan vara dåliga nätter eller jättebra nätter. De senaste nätterna har hon sovit bra. Lite älämölö vid 22-23 men sen har hon sovit till 8, till och med till 9. Så mycket mer humant än att vakna klockan sex. Det här med semester klär henne.


Efter lite kämpande fick vi det att fungera med vara två dagssömner. Hon sover vid 10 och sedan vid 15.  Hon sover oftast 1-1,5h. 

Hon älskar musik. Börjar genast dansa till det. Kevin tycker det är jätteroligt när han säger "Tanssi, tanssi, tanssi" och Melissa börjar vifta på rumpan.


Hon har börjat fatta att sätta saker i hål, t.ex. i briolådan kan hon sätta de runda klossarna lätt men kuberna och trekanterna är svårare. 

Pecorion har nu fått hennes mage att fungera. Läkaren sa att hon kan använda det nu i några månader och så testar vi igen att vara utan.


Hon har ätit ganska dåligt. Den senaste veckan har hon ofta fått raivare om man försökt mata henne. Vi har ibland gett puréer om vi haft mat som inte ännu passat henne. Men det går ner endast om hon är jättehungrig. Bäst är det om hon får äta själv.En av hennes favorithobbyn just nu är att "klä på sig". Om hon hittar något av tyg så börjar hon dra på sig tyget som om hon skulle försöka klä på sig. Det är helt otroligt underhållande och hon kan hålla på med det länge. Min mamma har berättat att jag höll på med motsvarande när jag var liten.

Här "klär" hon på sig sina byxor.

Här sin klänning.

o
Och här filten vi brukar sitta på ute.

När pappa får frisera så blir det Ace Ventura/Yoda lookalike.

Hon var ju på sin första utlandsresa, kryssning till Stockholm. Det var faktiskt också Kevins första utlandsresa när han var åtta månader gammal, Stockholmskryde. På bilden med Mumi på dansgolvet och hon var mycket sömnig.

Allt ska fortfarande i munnen.
Inga mått denna gång eftersom det inte varit någon rådgivning.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!