2.7.2018

Ensamveckan med barnen OCH det bästa sättet att avsluta den med

Så tog den veckan slut och följande började. Förra veckan hade jag nämligen lite ångest inför. 3jorn skulle ännu jobba och jag skulle vara med barnen. Jag har lite haft en känsla av att inte riktigt räcka till för båda barnen den senaste månaden. Kevin är inne i 6-åringsfasen och Melissa har fart på. Vi hade nästan inget planerat för veckan och vi hade inte heller bil. Så jag var nog nervös. 

Här följer rapport på hur det gick och på det bästa möjliga sättet att avsluta en sådan vecka på:

Dag 1. Busarna i farten. 

3jorn tog med Kevin på ärenden och de var borta i flera timmar. Vi sov dagssömn och hängde på gården.

Hennes mellanmål bestod av sand och stenar.

På kvällen for jag iväg på extemporeskumppa med en vän. Så den första dagen var en succé.

Dag 2. Vi tog oss iväg till lekparken för gratis lunch. Kevin hatade soppan, hahaaa.

I denna lekpark säljs glass. Ganska lyx! Melissa står bredvid och dreglar och vinglar.

Sen blev det lite klättring. Och sen minns jag inte vad vi gjorde resten av dagen. Jag tror 3jorn kom hem tidigt.

Dag 3. På onsdag var 3jorn på en långväga jobbkeikka från tidig morgon till sen kväll. Svärmor räddade oss och hämtade oss till Paradiset efter lunchtid.

Jag hann sitta ungefär 20 minuter i en solstol och chilla. Helt otroligt.

Han är i en träningsfas, hahaaa. Vi blev också bjudna på middag. Så den tredje dagen var endast plus!

På torsdag for vi till Sörnäs på Regnbågsfamiljernas familjecafé. Jag var nervös hur det skulle gå i bussar och metron med två ungar. Det var nytt för mig att ha dem båda med i kollektivtrafiken så långa vägar. Men det gick hur bra som helst.

På familjecaféet var det hur roligt som helst fast Melissa skippade helt sin första dagssömn.Det fanns massor att göra och titta på. Kevin satt största delen av tiden i fönstret och tittade på bilarna som körde förbi.

Vi låg inne i ett stekhett tält.

Det blev lite foton i Pride-tema!

Han tyckte nog det var spännande i Sörnäs. Där fanns en massa saker att undra över.

På fredag var det meningen att vi skulle hälsa på min kompis som jobbar på brandstation, men eftersom han jobbade i ambulans den dagen så funkade det inte så bra. Så vi var mest bara hemma. Vi tog en sväng till butiken för att köpa Red Bull och fredagsgodis.

När 3jorn kom från jobbet levererade vi barnen till min mamma där de skulle vara I TVÅ NÄTTER! Vi åkte ut till strandstugan för att chilla. Vi satt på terassen, gick i bastun och började kolla en ny serie. Så ofattbart skönt. (Och sov klockan runt!)

Skumppayoga blev det plötsligt.

På lördag fyllde vi äntligen mitt sup-bräde som legat i förrådet och dammat i nästan två år. Jag hann testa det lite mellan regnskurarna. När vi chillat färdigt körde vi till Itis för att äta och handla födisgåva åt kommande sexåringen. Efter matbutiken for vi hem där vi städade lite och sedan fortsatte chilla fram tills söndag dag då vi hämtade hem barnen.

Så en vuxenweekend var nog ett perfekt sätt att avsluta en sådan vecka med. Och att börja den gemensamma semestern med. Givetvis blev vi genast bestraffade på söndag kväll då Kevin hade låg feber och den första familjesemesterdagen blev en regnig innedag. Tur att vi har många dagar kvar!

Och tur att veckan gick så bra fast jag var orolig. Mammasjälvförtroendet höjdes lite. Och sedan är det ju tur att 3jorn kan flexa så mycket när han är egenföretagare. Det hjälpte också massor.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!