21.7.2018

Min lilla stora sexåring!
Facebook memories är nog helt super! Vår kära förstfödde fyllde ju hela sex år för några veckor sedan och i mina memories fick jag denna kavalkad av bilder på födisbarnet. En bild på varje födelsedag. 

Herregud så jag älskar typen (fortfande förundrad över hur det kan finnas utrymme för TVÅ barn i ens hjärta. Jag trodde inte man kunde ha någon kärlek kvar efter ett barn. Men det fördubblades.). Han har utvecklats så otroligt det senaste året. 

Han pratar mycket och ska alltid vara med också i våra vuxnas diskussioner. Ibland kan det vara tungt med det ständiga pladdret men det är viktigt för oss att han ska få ta plats och bli hörd. Så han inte får samma problem som jag haft, vi har ju ganska lika personligheter. Liksom de drag som går att urskilja i denna ålder. 

Han har precis börjat tala en del finska vilket han vägrat göra tidigare. Jag talar ju finska med honom. Men han talar mest på skämt och mest åt Melissa. 

Han är supersmart. Kan läsa och skriva utan några större problem. Han kan också en del matematik. Vad ska han göra på första klassen om ett år? Jag lärde mig läsa och skriva först i skolan. 

Han är helt super på att underhålla Melissa. Han pratar mycket med henne och leker med henne. Hon får honom ofta att gapskratta. Och tvärtom. 

Lite känns det att familjedynamiken nu ändrat när Melissa kräver ganska mycket. Jag tror det varit lite tungt för Kevin men han har varit tapper. Visst märker man på hans beteende att han får mindre uppmärksamhet men jag brukar diskutera saken med honom med jämna mellanrum. Att vi älskar honom lika mycket som förut fast det är lite annorlunda nu. 

Vi försöker göra saker med honom utan Melissa. Åka båt. Fiska. Cykla. Leffa. Etc. Så att han ska få full uppmärksamhet av oss en stund. 

Han har börjat med "Mammaaaa vad ska jag gööööraaaa jag har trååååkiiiigt". Det som jag hört hans äldre kusiner göra. Kanske det hör till utvecklingen men kan vara ganska irriterande. 

Han kan också vara en riktig showmies och får oss alla att skratta med sina vitser och roliga grejer. Mest skrattar han själv åt sina egna juttun. 

Hans största kärlek just nu är Minecraft. Även bilar är pop, mest riktiga, inte leksaks. Tack vare fotiskorten har han börjat lära sig länder och flaggor. 

Han har mycket vänner på dagis och de är väldigt viktiga för honom. Jag tror han saknar dem en del nu på sommarsemestern. Tur att han ska till dagis snart. Och om några veckor börjar FÖRSKOLAN! Helt crazy!

Snart är han coolare än jag:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!