22.8.2018

Ett svammelinlägg (om vaccin, barnvagnar, klassträffar och böcker)

Jag tänkte skriva ett vardagligt hej. Så, HEJ!

Min vardag ser ganska mycket ut så här just nu. Agerar stödperson åt en vinglande toddler.
Vi var idag på rådgivningen och allt gick bra. Men det var hemskt när Melissa fick de tre vaccinen. Herregud så hon grät. Hon har nog aldrig i sitt liv gråtit så mycket. Hon är ju en typ som inte gråter sådär värst mycket. Kanske när hon är trött eller hungrig eller om man tar bort någon sak av henne så blir hon ledsen. Men hon har nog inte varit någon skrikbebis. Men detta gråt var som inget jag sett förut.

Det blir intressant att se hur hon reagerar på vaccinen. Hon kan ju ha feber nu i någon dag och sen kan hon ännu efter en vecka få symptom från mpr-vaccinet. Huuuuh det kanske blir tunga tider.

Här sitter hon och är lite sur på bussen när vi kom hem från rådgivningen nyss.
Just nu sover hon i sin säng. Hon vägrade sova på vägen till rådgivningen fast det var hennes päikkäretid. Så jag höll henne vaken ända hem. Får se hur det blir med bara en dagssömn. Vi har ju annars också tänkt snart ändra till att hon sover bara en gång för kvällarna blir så sena. Så det här blev en ofrivillig testdag.
Vad annat. Vår resa närmar sig och jag försöker planera och fixa inför det. Vi skaffade ju en ny resevagn för att få mera saker och rymmas i bilens baklucka. Vagnen blir så liten att den ska gå i handbagaget, men tydligen då inte på Thomas Cook Airlines. De har varit sneakyga och har några cm mindre mått på sina handbagage än t.ex. Finnair.

Jag vill inte lägga den nya vagnen bland kappsäckarna för det finns ju risk att den går sönder. Först tänkte jag att vi skaffar en gammal kappsäck att lägga den i. Eller att vi hyr en skyddsväska på flygfältet. Men varför ska man göra det svårt och betala mera när vi har en gammal vagn som man igen kan slänga in bland kappsäckarna. Den har klarat sig tidigare. Den nya är kiva att skuffa och så, men månne vi nu inte klarar oss i en vecka.

Igår hängde hon på skolgården när det var höstjippo i dagis-/skolhuset.
Och på tal om barnvagn så håller jag på och letar efter en Emmaljunga Scooter att byta vår Super Nitro emot. Jag älskar vår nuvarande barnvagn men den är så himla stor. Just t.ex. i bussar så ryms folk nästan inte förbi den när den är så lång. Så Melissa ska snart få vända ansiktet mot färdriktning. Det har hon ju nog redan i resevagnen.

Och eftersom jag tydligen inte har tillräckligt med projekt och kanske är lite uttråkad under min vårdledighet så drog jag igång en idé om att ha klassträff nästa år. Då är det nämligen 25 år sedan vi började högstadiet (crazy!) så det skulle väl vara dags för en träff? Får se hur mycket folk vi lyckas samla ihop. Om någon har tips på bra ställe att hålla en klassträff på så berätta gärna. Man ska få all mat och dryck därifrån och inte själv behöva fixa med sådant.

Jag blev upprörd av denna. Men var tvungen att sträckläsa. Man visste inte alls hur det skulle sluta.
Jag har läst många böcker i sommar och bara jag publicerat detta så ska jag fortsätta läsa Björnstad som jag började med för någon dag sedan. Försökte läsa den tidigare men kom inte riktigt igång vilket är konstigt för jag har alltid älskat Fredrik Backmans böcker. Kanske är det sportaspekten som tar emot, heh.

Så det var lite allmänt svammel så här på en onsdag. Hoppas ni har det bra!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!