28.9.2018

Barnvagnsnyheter - från Super Nitro till Scooter

Det är redan en tid sedan, men vi köpte en mindre barnvagn åt Melissa. En Emmaljunga Scooter 4S. Kevin hade en motsvarande från att han var kanske två år gammal och vi gillade den.

Jag har varit nöjd med vår Emmaljunga Super Nitro (samma chassi som Super Viking). Jag har verkligen älskat den vita färgen på chassit och skulle egentligen inte villa byta men vagnen är så stor och nu när Melissa inte egentligen längre sover ute på balkongen annat än i undantagsfall så känns det onödigt med en sådan vagn. Så om någon behöver en bra barnvagn snart och vill köpa vår så säg HEPP (finns i östra Helsingfors).

Scootern har svart chassi (helt okej det också) och gråa tyger. Den är mindre och lättare men det går att sova i den riktigt bra. Melissa har ansiktet i färdriktning vilket hon redan haft en del under sommaren eftersom vi använt resevagnen så mycket. Men lite ovant är det för mig att jag inte ser henne men hon verkar endast nöjd över vyerna.

Jag skaffade faktiskt bättre och större hjul till Scootern. Mest så att den ska gå framåt också i snö och slask. Lounge Air-hjulen kännes helt superbra och vagnen rör sig framåt fjäderlätt känns det som. Jag har ännu inte hittat på hur man fyller luft i hjulen eftersom pumpens munstycke inte ryms in mellan spjälorna men månne det inte löser sig. Det här är faktiskt första gången vi haft en vagn vars hjul behöver pumpas.

I och med de större hjulen (som egentligen hör till Super Nitro / Super Viking) så höjdes vagnen lite vilket är bra för Scootern är ganska låg. På grund av de stora framhjulen så blir sittställningen aningen mer liggande men det har inte stört ännu.

Allt detta köpte jag givetvis begagnat. Super Nitron var använd endast någon månad innan jag köpte den och var praktiskt taget ny men flera hundra euro billigare än i butiken. Plus att vit chassi har inte funnits att köpa som ny på typ två år. Mycket bra deal.

Scootern var lite mer använd och man ser lite slitage i chassi men tygerna är i bra skick efter att jag tvättade dem. Hälften billigare än som ny. Hjulen var också nästan nya fast jag köpte dem begagnat.

Så nu bara vi sålt Super Nitron så behöver vi inte fundera på barnvagnar på en tid. Kanske aldrig om Scootern hålls hel i några år. Skönt!

Här vagnarna bredvid varandra, Super Nitron till vänster och Scootern till höger. Scootern har de gamla hjulen här.

Nu ser jag inte Melissa när jag skuffar vagnen. Här ser ni att Scootern är smalare.

Köpte ett sittunderlag på rea för kanske ett år sedan. Det blev fint i Scootern.

Här de större hjulen.

Hon trodde hon skulle få fara ut och ville sitta i vagnen när jag skulle fota den. Men tyvärr beibs, inte denna gång! Just nu gillar hon att sitta i vagnen.


3 kommenttia :

 1. Vi har också en Scooter och nu blev jag jätte sugen på de större hjulen till vintern när jag såg er!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo jag vet ju ännu inte hur de fungerar i snö. Det är väl aldrig lika bra med svängande hjul som med icke svängande. Men nog måste dessa fungera ändå bättre än de ursprungliga hjulen.

   Poista
 2. Your Article provides useful information for more details visit kinguser Poweramp leo playcard

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!