5.9.2018

Hur kan man hinna med så mycket under en helg?

Förra veckoslutet var ett sådant superveckoslut att jag fortfarande är andfådd. Jag vet inte hur det blev så mycket på en gång men så blir det väl ibland. Precis allt var ju roligt men vissa kanske kan föreställa sig vilken mängd meta-arbete helgen krävde. Jag tror nog det var det som var det mest påfrestande för allt vi gjorde var roligt. Direkt efter superhelgen skulle jag ju också på jobb så även det påverkade.

På fredag efter förskola och jobb körde vi till Paradiset där det blev 100-årsfest för hela släkten. Det var 3jorns mommo som firades fast hon inte finns bland oss längre. Jag hann aldrig träffa henne. Men detta jubileumsår var ett trevligt sätt att samla kusiner och småkusiner på samma ställe för att fira. Jag måste säga att jag har haft den stora äran att få bli ingift i en så underbar släkt!

Fundersam i folkmängden.
BÅL!
Dessa hade fart på men hann dricka mycket bål ändå.

Det blev god mat och efterrätt. Och fina programnummer.
På kvällen blev våra barn upphämtade av min mamma och hennes man. Barnen skulle vara där över natten så vi fick tumistid. 3jorn tyckte vi skulle ha en egen kräftis och det var en riktigt bra idé. Vi satt i FEM timmar och åt kräftor och drack vin och pratade. Det var så superbra!

På morgonen fick vi vakna i lugn och ro. Jag vaknade redan klockan sju då barnen brukar vakna men lyckades tvinga mig att somna ännu för en stund. Sedan blev det morgonmål i soffan. Sådant gör vi aldrig när barnen är hemma.

Slurps!
Innan vi hämtade barnen fixade vi lite grejer. Vi stannade också faktiskt på Mäkken för att äta eftersom vi inte hann med någon middag.

På kvällen for jag iväg till en kompis födis- och tuparefest och åkte sedan hem i god tid med sista metron eftersom jag var ganska trött efter den sena kräftkvällen. Det skulle ha varit roligt att fara ut och dansa med de andra men just det här veckoslutet kändes det bara för mycket.
Myspys!

Vita byxor kan användas när man inte har med barnen.
På söndag var det igen dags för en fest, nämligen barnens kusins konfirmation. Jag och kvinnan på bilden nedan stannade i Paradiset med ett gäng barn som vi inte ville föra till kyrkan eftersom ceremonin var så lång. Så det blev riktigt daghemsmeininki där, men det gick hur bra som helst. 

När vi kom till festen smakade skumppan ypperligt.
Hon satt för det mesta och beundrade denna blomma och var fundersam över folkmängden (igen).

Hela kusingänget på rad.

Lite som att vara på picknick.
Så. Det var den superhelgen det. Det ska bli helt skönt med aningen lugnare helger framöver. Men först ska vi ju faktiskt resa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!