27.9.2018

Mallorca roadtrip - Formentor, Sa Calobra, Cala D'or & Alcudia Old Town

På äventyr. Foto: Björn Fagerholm
Mallisinläggen bara fortsätter droppa in här på bloggen. Denna gång ska det handla om våra två roadtripdagar.

Vi valde att hyra bil via Hiper som var billigare än Avis och som hade ett kontor helt nära vårt hotell därifrån vi kunde hämta bilen. Bilarna var inte riktigt i lika fint skick som Avis bilar brukar vara utan det fanns nog en del bucklor och repor här och var. Jag fotade dem alla innan vi for iväg med bilen och det var inga problem med saken. Allt funkade riktigt bra men bilstolen som Melissa fick kändes som modell äldre. Så jag vet inte hur säker den nu sen var.

Jag brukar vara den som gör upp en massa planer och googlar och läser inför sådana här dagar. Men nu hann/orkade jag bara inte. Så eftersom hela gänget hade hyrt bilar (sammanlagt fem stycken) så for vi med strömmen, alltså dit de andra for.

Den första roadtripdagen blev lite för påfrestande för barnen men vi klarade oss hem. Men med mycket skrik den sista halva timmen. Annars gick det nog bra när vi tajmade körandet med Melissas sovtider. Kevin är ju en duktig bilåkare. Den andra dagen lovade vi Kevin att han inte behöver sitta lika länge i bilden som den första dagen. Det var nämligen lite för mycket även för honom. Så den andra dagen var mer chill.

Den första dagen började vi med att köra till Formentor. Uppe i bergen alltså. Där finns en fyr och så här i september fick man köra ända fram. Vägarna var smala och slingriga men tur att vi hade övat köra på Teneriffa för lite över ett år sedan.

Utsikten på vägen var helt enastående.

Vi körde en grå mellanstor Kia. Vi konstaterade att vi kunde ha klarat oss med en ännu mindre bil. Vagnen skulle ha haft utrymme i bagageutrymmet ändå. Och där uppe i bergen vill man nog inte köra någon stor bil.

Här Formentor!

Där var det soligt och varmt fast vi hade kört igenom ett ösregn på vägen upp.

Ungefär halva gänget klarade sig till Formentor. De andra barnfamiljerna nådde inte ända fram eftersom bilkön till fyren blev längre och längre. Vi kom just i bra tid när kön ännu var kort. Plus att vi råkade få en parkering i en kurva på vägen upp så vi köade inte ända fram.

MOI!
Uppe och kollar utsikten vid Formentor. Foto: Björn Fagerholm

Så otroligt vackert.


Så här såg det ut när vi skulle fara iväg. Om ni tittar noga på bilden så er ni att kön fortsätter där längre borta. En massa bilar i kö! Vår Kia står parkerad längst till höger på bilden så vi behövde inte köa ända fram till den lilla parkeringen.


Familjebild, heheee.
Malliskidsen

Dom här två är bra kaverin.

När vi styrde bilen mot följande ställe så råkade vi se de resterande barnfamiljerna bredvid vägen en bit ner. Plötsligt hade hela gänget på sexton personer samlats där för en minipaus.

Följande pitstop var Sa Calobra. Det var här det for lite över för vår del. Det var små bergsvägar även hit och det tog ganska länge att köra. Om vi vetat det så skulle vi kanske ha skippat och tagit något lättare mål istället. Vi skulle ju hela vägen hem också.

Men när vi väl var där så var det ju fint. Man gick genom en tunnel i bergen och kom fram till en väldigt speciell gömd strand med runda fina stenar.


Se nu så fint!

Man kunde ha kastat sten hela dagen här.

Tog hem några riktigt släta och fina.


HELLOU!
Här i tunneln.

Här går vi med min pappa och med min halvbror mot parkeringen som låg en ganska lång gångsträcka från den fina stranden. Och parkeringen kostade här.
Kevin har inte somnat dagtid på flera år så detta foto är historiskt.

Följande dag körde vi till motsatta ändan av Mallorca, till Cala D'or. De övriga stannade i ett kloster på vägen men vi körde direkt till slutmålet. Egentligen skulle de andra också komma till samma ställe men gruppen splittrades och jag meddelade de övriga att det vi hittade var en fullpackad strand så det kanske inte lönar sig att komma.

Vi var på en strand som hette Cala Ferrera och den var riktigt fin, en liten vik. Men det fanns för mycket folk. Vi stannade ändå för att simma och hänga. Här var det inte så stora vågor som på hemstranden så Melissa trivdes väldigt bra i vattnet.Mycket att utforska.

Efter stranden letade vi glass åt oss. Det var helt otroligt hett i Cala D'or, blåste inte alls som i Alcudia. Sedan körde vi hem.

Ännu innan bilen skulle lämnas tillbaka på kvällen passade vi på att köra till gamla stan för att äta middag och kolla lite runt.

Det är nog ett fint ställe.


Vi åt middag på en tom restaurang och fick maten väldigt snabbt. Samma restaurang blir fullproppad bara några timmar senare. Bra med tidig middag tycker jag!

Sen promenerade vi lite runt innan vi gick till bilen.


Foto Björn Fagerholm

Foto: Björn Fagerholm

Foto: Björn Fagerholm

Så det var väldigt roligt med hyrbil fast första dagen blev lite väl lång för barnen. Det känns som vi såg fina ställen och att det blev en massa kvar att se för nästa gång vi reser till Mallorca. Bra så!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!