21.10.2018

Hur går det med sömnskolan då?

Det är flera som har frågat hur vår sömnskola går så jag tänkte skriva ner några rader om det. För några veckor sedan skrev jag att jag inte orkar mer. Jag fick inte Melissa och somna på kvällarna och nätterna var väldigt hackiga (ibland sov hon nog hela natten igenom).

Så vi började med "stolsömnskola". Man flyttar alltså längre bort från sängen hela tiden och målet är att man är utanför rummet och nattar barnet.

Sömnskolan framskred mycket bra och vi har nu suttit vid hennes dörr. Ibland på insidan av tröskeln och ibland på utsidan. Hon somnar nu både utan flaska och berörning så vi har gjort stora framsteg. Hon dricker inte heller mjölk eller vatten på natten.

Men nu har hon något på g som gjort att vi gått lite back. Hon verkar ha ont i munnen och man ser att hennes hörntänder håller på att komma igenom. Så det har varit lite svårt med insomnandet och nätterna har varit hackiga. En kväll var hon helt hysterisk, grät och grät och grät och vi tänkte inte alls få henne lugn fast vi tog henne i famnen. Mycket ovanligt.

Men hon har sovit flera nätter utan att vakna på natten och ibland har man behövt gå in bara en gång men kanske då varit tvungen att sitta typ en timme tills hon somnat.

På kvällen har hennes insomnande tagit allt mellan 20 minuter till över en timme. Ibland ropar hon mycket i sängen och ibland mindre.

Så nu tror jag att vi inte för sömnskolan framåt innan hon verkar okej igen. Vi stannar i detta läge nu en stund. Men jag är väldigt nöjd med resultaten. Jag har inte längre riktigt lika stor ångest när jag ska natta henne.

Och stackars Kevin. Han har nog fått lyssna på mycket skrik men han är en riktig trooper.

Vår lilla diamant med en massa tänder i den lilla munnen. Den ljuvliga pyjamasen har vi fått från
Breden som jag har äran att samarbeta med.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!