11.10.2018

Redi or not, here I come (Första besöket i nya köpcentret REDI)

Två små Redibesökare.

Idag har jag äntligen checkat in det nya köpcentret Redi i Fiskehamnen. Jag har så mycket att säga att jag beslöt att skriva ett inlägg för ni andra kanske har nytta av det.

Ska vi stöka undan det negativa först? Det som ni säkert redan har hört är att stället är en labyrint och att det är svårt att hitta där. Vi var nu inte så länge där och hann inte ens promenera i alla gångar och kolla alla butiker men jag fattade inte riktigt logiken. Kanske det inte fanns någon logik i planlösningen? Lite klaustrofobiskt kändes det också ibland.

Så, nu kan vi koncentrera oss på det positiva. Vi lunchade på sushibuffén Luckiefun's. Det var mycket bra för att vara en sushibuffé. Massor olika sorter att välja mellan och bollglass till efterrätt.

Ungefär hälften av sushiutbudet.

My first sushi!

Nå här ser ni en av kaverina som vi hängde med, baby L. Och KOLLA, det fanns sushi med jordgubb, grädde och ris!!! Så underlig kombo!
Så vår lunch var mycket bra. Som följande kollade vi in lekrummet. Det var också väldigt bra (Itis kunde fixa något liknande nu snart tycker jag!). Det fanns utrymme för lek, för chill, för amning, för att äta, för blöjbyte. Vi var ensamma i rummet en god stund så det var ju chill, men sen när det är mera barn så kan det ju kännas aningen litet.

Det finns dörrar så barnen inte kan rymma. Dock är dessa dörrar mycket svåra när man ska komma in ensam med vagn. Vi stod och öppnade dörren om folk som skulle in och ut.

Plats för lek.

Mikron att värma mat i och stolar.

På båda toaletterna fanns en minitoalettstol för barn.

Skötbord.
Vi konstaterade att det enda som saknades var någon sorts kaffemaskin. Men Espressohouse låg helt bredvid så vi hämtade kaffe där som vi drack medan barnen härjade omkring i lekrummet.

Som följande for vi upp till taket. Just i helgen när vi stod i vårt hotellrum på Viru i 22a våningen sa jag åt 3jorn att man borde utnyttja takytor mer. I Redi har de gjort det på ett ypperligt sätt. Man kunde promenera där. Chilla. Titta på utsikten. Eller leka. Fanns till och med ett kisiställe för hundar. Hoppas de skulle ha någon sorts terass där uppe på sommaren.

På taket.
Kollar utsikt.Här kan man chilla.
Klätterställning för större barn.
Lekparken för mindre barn hade staket runt. Sandlåda och olika sorters gungor fanns där.

Det som är trevligt med Redi är att de verkar lyssna på feedback. Denna lapp fanns på väggen i skötrummet. Mycket på kommande dit ännu. De har också tagit bra klagomålen om att man inte hittar där. De fixade nya skyltar och skämtade om det på sin Facebook-sida, typ en meme med texten "You can check out any time you like, but you can never leave". Hehehe.
Bebisarna var nog imponerade fast de inte ser ut att vara det på bilden.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!