27.11.2018

Att shoppa i matbutiken på nätet

Om det är något jag inte alls tycker om i vardagen så är det att fundera vad vi behöver från butiken (vad vi ska äta) och handla mat. Så supertråkigt. Och så känns det som vi aldrig har tid. Vi brukar nämligen veckohandla. Ofta blir det ändå två butiksbesök om veckan. När man veckohandlar så kräver det så mycket kapacitet och planering i förväg att jag bara får ångest. Men om vi veckohandlar så behöver vi inte springa så ofta till butiken, vilket är skönt.

Om jag skulle ha en bil så skulle jag säkert handla dagtid tillsammans med Melissa. Men jag har inte, så det blir alltid kvällsshopping eller dagsshopping på veckoslut.

Så länge som Kevin var liten så undvek vi att handla mat tillsammans med honom. Det var bara så jäkla jobbigt med en toddler. Vi brukade handla turvis. De senaste åren har det ändå inte varit några större problem med butiksbesöken när Kevin varit med. Han är redan så stor. Men Melle har ju inte riktigt tålamod.

Nu har vi ändå hittat på ett sätt som lite underlättar detta. Nämligen Prismas hämtservice. Man beställer alltså på nätet och någon annan går och plockar varorna åt dig och du behöver bara hämta dem från parkeringshallen. Så HIMLA skönt!

Hämtservicen kostar mellan 3,90 och 6,90. Vi försöker bonga den billigare avgiften.

Jag gjorde precis vår andra beställning för vi satt och grubblade när och vem som skulle hinna till butiken i morgon eftersom jag är delvis borta på kvällen. Vi löste det med att 3jorn kör med barnen via Prisma och plockar med sig grejerna.

Jag beställde för första gången för två veckor sedan och allt fungerade väldigt bra förutom att jag själv hade skrivit in fel telefonnummer så jag aldrig fick koden till skåpet där matkassarna fanns. Men det löste sig.

Jag var också rädd för att vi skulle få dåliga produkter, alltså att bäst före datumen skulle vara nära inpå eller mandarinerna mögliga. Men allt var i skick!

Visst kostar ju servicen lite men jag tänker att man kanske ändå använder mindre pengar när man beställer på nätet än när man går inne i butiken och ser en massa grejer som man impulsköper. Så värt pengarna!

Jag tror också detta kan vara en räddning sen när vi är tillbaka till den vanliga vardagen med jobb och dagis och skola för alla familjemedlemmar. Ja, man kan väl i princip sitta i metron och klicka iväg en beställning från telefonen. Behändigt och sparar tid!

Brukar ni använda någon motsvarande service eller kanske beställa hem? Eller kanske ni beställer en matkasse med färdiga recept? Då behöver man ju inte själv fundera på vilken mat man ska laga.

Klick klick!
I Prisma i Itis har de ett helt nytt ställe där matkassarna hämtas ifrån. Man får bilen helt bredvid. 

Knäpp in koden och ta dina kassar.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!