30.11.2018

House of fotbollscards

House of (futis)cards

De som följer mig på some vet att vi har en fotbollsdåre här hemma. Det är lite lustigt eftersom han aldrig tidigare varit alls intresserad av sport men i somras fick han av en dagiskompis fotbollskort i födisgåva och resten är historia.

Ibland sitter han i Melles säng med sin pärm för då kommer hon inte åt korten.

Han samlade två pärmar med World Cup 2018 Russia-kort och för några månader sedan bytte han till Fifa 2019-kort eftersom de andra började ta slut i butiken.

Jag vet inte hur många timmar han ägnat åt att titta på korten. Men det är MÅNGA! Han älskar att bläddra och kolla på dem. Han kommer ihåg ungefär allt utantill.

Korten följer med överallt.

Korten är väldigt bra eftersom han läser spelares namn. Han lär sig siffror när han jämför spelares poäng. Han har lärt sig en massa länders flaggor och namn. Han ordnar dem i vettig ordning i pärmen.

Ja, alltså över allt!

Så efter att han blev galen i fotbollskort så har han också gillat fotboll. Han vill gärna sparka boll både ute och inne och i förskolan spelar de ofta futis. Och så har han varit på två fotbollsmatcher.

Till namnsdag fick han en stor box med kort som han önskat sig länge.

Så det har varit en väldigt bra hobby tycker jag. En av hans bästa vänner samlar också på korten så de brukar ha mycket att prata om. Ibland har de också kortbytessträffar eftersom man inte får byta kort på förskolan.

Jag är egentligen lite emot såna där dyra julkalendrar med en massa små prylar i. Jag hade tänkt att Kevin ska få en vanlig chokladkalender och inte något extra. Men när vi fick veta att det finns en julkalender med fotbollskorten så var det kört. Vi visste att det skulle vara en supergrej och något han VERKLIGEN skulle uppskatta, så vi skaffade en sådan. Nu behöver vi kanske inte köpa ett enda kortpaket under december månad, hahahaa.

Den enorma kalendern.

Han ser nog väldigt mycket fram emot att få öppna luckorna. När vi kom hem från dagis sa han att han skulle villa gå och lägga sig redan så att han snabbare får öppna den första luckan. När han skulle sova nu på kvällen så sa han: Det är så spännande att jag inte kommer att kunna sova! Jag väntar SÅÅ mycket på att det ska vara morgon. Hoppas han inte vaknar klockan fem bara, hahaha!

Han tror också att alla andra är lika intresserade av korten och han pratar om dem hur länge som helst. Tur att vi har några manliga släktingar som orkar lyssna ganska länge och som vet mycket om fotboll. Det är roligt att lyssna på deras diskussioner.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!