17.11.2018

Ingen lillajulsfest i år *sadface*

Firmans lillajulsfest. Det blev inget för mig i år. Dels var det för mycket strul med 3jorns jobbkeikkor och med barnvakter. Och till slut blev det så att jag inte längre orkade kämpa för att hitta en lösning eftersom det kändes som jag inte hade något gäng att fara till festen med.

Jag är ju den som älskar fester. Det är inte i onödan jag fick titeln Miss Party under mitt utbytesår. Det bästa med fester är att man får umgås med kivoga typer och att dansa. Och skumppan såklart. Och att man får klä upp sig. Och numera också det att man kommer bort från hemmaknutarna och får vara något annat än bara en morsa för en stund. 

Det ordnas inte riktigt några större fester i min kompiskrets längre. Visst, ibland händer det, men ganska sällan. Så firmans lillajulsfest har varit något jag sett fram emot väldigt mycket. Nu blir det väl att vänta ett år igen innan man får partaja riktigt ordentligt. Sorgligt. Men jag väntar på att 40-årsfestfasen ska kicka igång riktigt ordentligt. Sen ska det firas!

Jag är en mamma. En hemmamamma. Men jag gillar fortfarande att partaja. Precis som jag gjorde innan jag blev mamma. Det var lite som en hobby för mig förr, hahaaa!

Och på tal om firmafest. Orden firmafest har en lite speciell klang. Det finns säkert en del folk som gör vad som helst för att undvika dem. Och jag kan nog förstå varför. 

Men firmafester och socialt umgänge utanför kontoret är nog väldigt viktigt. Det är på så sätt jag bondat med kolleger. Inte hinner man riktigt lära känna folk på jobbet. Alla har brottom och sitter vid sina datorer och springer på en snabb lunch. Därför tycker jag att det är väldigt viktigt att ordna grejer för team och arbetsgemenskaper där man kan umgås under friare former. Jag tycker att det blir allt mindre sådant. Eller då känns det bara så för att jag i några år känt mig som en lös enskild bit i organisationen. Kanske går andra team på afterwork och sådant regelbundet? På en del firmor ordnas det en massa kul för personalen, det är en väldigt bra satsning tycker jag.

Det kanske skulle ha varit viktigt att vara på festen igår och umgås med folk. Kanske märka att man inte är ensam. Att de gamla kollegerna fortfarande finns där fast på olika håll i organisationen så jag ser dem väldigt sällan där jag jobbar nu. Kanske fått känna mig som en del av något. Nu jobbar jag endast en dag i veckan och i ett nytt team. Då känner man sig inte riktigt som en del av teamet när man jobbar så lite. Detta blir hoppeligen bättre sen när jag börjar jobba mer och kommer in i rullorna ordentligt. 

Visst kan det gå över styr på firmafester och det händer ju. Men de flesta kan nog bete sig och ha roligt.

En av de roligaste firmafesterna var för två år sedan. Då kände jag mig extra fin i mitt korvskinn till klänning och i det fina håret som min kompis hade fixat åt mig. Själva festen var helt super och jag dansade som en dåre till 90-talsmusik. Det här var tiderna då jag blev gravid med Melissa, så sen var det slut på skumppan och korvskinnen för en tid, hahaaa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!