29.11.2018

Om ekonomin under vårdledigheten

Money money money! (Bild från vår Mallorca-resa)
Att vara vårdledig är ganska skönt men samtidigt ger det ångest pga. ekonomin. Man är liksom fattig hela tiden. Än så länge har pengarna ändå räckt till tack vare att jag jobbar en dag i veckan och för att vi endast betalar räntor på bostadslånet (Thank god att vi kan göra det. Annars hade jag nog varit tvungen att börja jobba vid årsskiftet).

Men pengar finns det inte mycket av. De pengar som finns går till att leva och till att köpa grejer åt barnen. Åt mig själv har jag inte köpt just något. Min lyx har varit luncher utanför hemmet. Det har jag unnat mig 1-2 gånger i veckan.

Men det blir spännande att se hur vi får ekonomin att gå ihop under våren då jag ännu är hemma. 3jorn är ju företagare och hans inkomster kan variera väldigt mycket beroende på hurdana jobb han gjort och när han skickat ut sina fakturor. När Kevin var liten så hade 3jorn ju fast månadsinkomst så det var lättare att budgetera och räkna.

Men visst finns det saker man kan spara på. Bostadslånet var ett exempel på hur vi minskat de månatliga utgifterna. Igår sa jag åt 3jorn att om man alltid väljer den billigaste produkten när man veckohandlar så kan man ju spara ganska mycket när det är så många produkter.

Jag bytte också mitt telefonabonnemang. Jag hade ett abonnemang som nog var riktigt bra pris (via en kompis som jobbar på DNA) utan surftak. Men eftersom jag är hemma och mycket i vårt wlan-nät så behöver jag inte så mycket surf nu så jag bytte till ett Moi-abonnemang. Jag surfar billigt och ringer knappt alls. Första fakturan var över hälften billigare än det jag haft tidigare så där sparar man ju en del under ett år.

Visst kunde man ta tag i försäkringar och el, jämföra priser, men så långt har jag inte orkat. Kanske om det blir tight på våren så blir vi tvungna att fundera också på det.

Så jag längtar nog till ordentliga inkomster. Nog är ju livet lite trevligare då när man inte behöver fundera så mycket på vad man använder pengar på. Men å andra sidan är jag redo att leva med mindre så Melle och jag ska få vara hemma ett tag till. Det är nog värt det.

PS. Snart kommer skatteåterbäringen! HURRA!

1 kommentti :

  1. Jag väntar också sjukt mycket och med glädje på skatteåterbäringen! Det är nog den bästa julklappen :D Haha :D

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!