9.12.2018

Dejtweekenden blev en spyweekend

Huj fan sådan vecka vi haft. Och veckoslutet var nog värst!

Kevin fick nämligen magsjuka i måndags och det var ju verkligen inget roligt. Men ju äldre han blir och ju mera han förstår så är ju saker enklare. Han var en trooper och klarade sig bra. Tur nog så gick spyendet över ganska snabbt men han var svag i flera dagar.

Det var alltså i måndags han blev sjuk. Det blev torsdag och det blev fredag och vi tänkte att vi hade klarat oss. Men nej. I fredags var jag på jobb och efter 12 får jag höra att Melle kastat upp hos famo där hon är alltid när jag jobbar. NEEEEEJJJJJJ!!! En toddler med magsjuka måste vara något av det värsta som finns. När barnet inte kan berätta något själv och man vet inte när spyorna flyger.

Inte så underligt att man blir smittad om man behandlar spyhinkarna såhär. Eftersom hon inte förstår något så måste vi hålla Kevin inne på sitt eget rum så länge han spydde. Hon skulle bara ha velat kurkka in i hinken annars. Men när läget lugnade sig så flyttade Kevin till vardagsrummet och hinken med.

Så 3jorn körde och hämtade hem henne. Jag tycker hon kom ganska lindrigt undan. Inte många uppkastningar och för det mesta har hon varit som vanligt. Kanske aningen mindre fartfylld.

Det här veckoslutet skulle vi ha dejtweekend. Något som jag väntat så väldigt mycket på. Att få vara på tumis och ta det lugnt. Tur så hade vi inte bokat in något speciellt för på fredag kväll började jag spy och följande natt 3jorn.

Och när båda föräldrarna är sjuka med något så hemskt som magsjuka så är det verkligen inget roligt. Kevin for iväg som planerat på lördag till min mamma och hennes man över natten eftersom han hade varit frisk i så många dagar. Men Melle blev med oss.

Det var en hemsk kväll. Hon ville inte alls gå och sova, kanske för att allt var så konstigt. Kevin var inte hemma och inget gick enligt rutinerna. Vi vuxna låg helt kraftlösa i soffan. När klockan närmade sig halv tie på kvällen så började jag bli riktigt frustrerad när vi inte fick henne och sova. Funderade redan vart jag skulle kunna ringa för att få hjälp. Usch. Nå vid 22 somnade hon sen äntligen och jag stupade i säng.

Så vår dejtweekend blev en hemsk spyweekend istället.

Idag hämtade min mamma Melle till dem. 3jorn for iväg för att handla fast han inte ätit något på flera dagar. Jag dammsög, moppade, torkade och fixade. Ett hem blir ju ett riktigt bombnedslag efter en sjukstuga. Men nu är det fixat och hinkarna är undanstdade. Nu tänker jag bara vila tills barnen kommer hem.

Att sådant...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!