28.1.2019

Himos-veckoslutet (the 2019-edition)


På tumis i backen!

Det dök plötsligt upp en chans att åka till Himos på en liten skidsemester! Min mamma och hennes man hyrde en stuga och dit reste vi tillsammans med dem och min brors familj.

Senast vi var på Himos hade vi med endast ett stort barn (det lilla barnet var i min mage då). Nu hade gänget vuxit med en 1,5 åring och en niomånaders bebis. Så det var ganska fartfyllt, främst på grund av 1,5 åringen och för att huset hade tre våningar (trappor är från reven när man har en toddler, hehee. Tur att vi hade fattat att ta egna portar med.).

Men det var en riktigt rolig semester. Vi stannade endast två nätter så det fanns inte så mycket tid för chill, jag skulle nämligen ut i backen varenda gång det fanns en möjlighet till det. Det var så härligt!

Kevin har tydligen utvecklats sedan han fick lite slalomundervisning. Vi åkte till och med upp i den "riktiga backen" (inte barnbacken) som var lite brant fast det var en blå backe. Han kom ner fint. Ännu en skidlektion till skulle säkert göra susen. Vi ska se om vi har möjlighet till det ännu denna vinter.

Nätterna var från reven för den lilla hade svårt att sova, och därmed också alla andra i huset, ehee. Men vi överlevde.

Bilresorna däremot gick jätte bra! Vi startade när Melle skulle sova och hon sov riktigt bra. Vi stannade en gång för att äta och gå runt lite.

Men nu är jag slut. Den andra kvällen hade jag fått ett barn och somna och satte mig i soffan. Jag märkte att det var första gången jag fick sitta en stund utan att det var något som skulle göras eller någon som skulle ha något. Men så blir det när man "semestrar" med små barn. Man skulle liksom behöva en semester till för återhämtning. Det var också riktigt skönt att komma hem till ett plan och egna sängar.

Hahahaa, han var nöjd när han stal mina lurar och fick lyssna på sin spellista medan Melle sov.

Vi stannade i Padasjoki på dit vägen. Hon skulle springa överallt och ha ALLT.

Vinterlandskapet var vackert. 
När vi parkerade bilen vis stugan hördes det KUKKUU.På fredag kväll var det nästan helt tomt i backarna.

Vi testade pulkabacken.

Uuuuh mysigt, tyckte han.

Klart man skulle åka ännu på fredag kväll!

3jorn och jag testade de tomma backarna.

Och så hittade vi vår favoritbacke från förra gången.

Här ser vi en toddler som vaknade tidigt på lördag morgon och som jag försökte hålla så tyst som möjligt så inte andra bebisar och barn och folk skulle vakna.

På lördagen var han i backen på förmiddagen och en gång till senare på eftermiddagen. Här första åket upp i minsta backen. Sedan tog vi knappliften och sen ännu ankarliften tillsammans.

Jag förde honom på lunch efter åkandet.

Sedan for jag några åk ensam. Så fint!

Jag hittade min mamma och hennes man i en lift.

Vi hann åka två åk tillsammans och så var det min tur att släppa 3jorn till backen.

Till middag beställde vi näringsrik pizza. Ingen behövde stå och kocka i köket!

Här bodde vi. Bara några hundra meter från liften.

På kvällen fick vi lite tumistid med min bror. Mycket sällsynt att vi skulle göra något på tumis, det är alltid någon annan med. Det var roligt!

Sista åket blev i den brantaste backen.


Han hittade på att han skulle springa ut i snön och svalka sig från bastun. Han tyckte det var asroligt.

Tv-kväll!

Här söndag förmiddag och allt är packat och klart.

Tack för denna gång Himos! (Det var -21 grader där på söndag).

Sen åkte vi hem genom snöiga landskap.

Han skrapade is från insidan av fönstret.

Vi stannade på kaffe i Lahtis.

Melle var helt superivrig över lekplatsen på ABC. Jag tror hon skulle gilla Hoplop stort.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!