10.4.2019

25 år sedan vi började högstadiet-klassträff

I lördags hände något spännande. Vi hade nämligen högstadieklassträff. Jag var den som drog igång det hela när jag en vacker sommardag ifjol insåg att det år 2019 är 25 år sedan vi började högstadiet. Jag fick min vän som kumpan och tillsammans höll vi sedan i trådarna. Det var också flera som hjälpte till med olika grejs. Vi måste ju leta reda på folk som tog ganska mycket tid. Tyvärr hittade vi inte riktigt alla men nog den största delen.

Här underbara Emmy som ordnade klassträffen med mig.

Det blev också aningen yrt när restaurangen vi hade bokat plötsligt stängde sina dörrar och det slutliga antalet anmälda inte räckte till för det följande stället vi bokat. Men vi sadlade snabbt om och bokade ett kabinett på Loiste. Och det blev hur bra som helst. 

Jag måste medge att jag var väldigt nervös. Jag är ju relativt introvert och tystlåten så jag vet inte hur jag hittade på att jag skulle ordna tillställningen och hålla i trådarna. Jag har ändå ett starkt socialt behov.

Kabinett Vaakuna.
På träffen fanns både nära vänner, bekanta, sådana som jag följt på some men också sådana som jag inte sett en enda gång på tjugo år. Det var helt otroligt intressant att höra vad alla sysslat med efter högstadiet och det fanns massor att prata om. Både från högstadietiden och från nutiden. Jag skulle faktiskt gärna ha fortsatt i några timmar till för det kändes att jag inte hann prata med alla. Men tiden i kabinettet tog slut. 

Vi funderade länge om vi ska ha något program och vi beslöt sen att hitta på något litet. Det enda programnumret var en frågesport om högstadietiden som jag hade gjort. Vi gjorde också en presentationsrunda i början av träffen. Efter varje maträtt bytte vi platser vid bordet så vi hade möjlighet att prata med fler. Vi hade också grävt fram gamla bilder från högstadietiden som snurrade på en duk. Dom var roliga att titta på.Sedan var det ett litet gäng som fortsatte till Kalle där vi hann prata lite till och DANSA!

Som sagt blev deltagarantalet ganska litet. Kanske är många upptagna i ”ruuhkavuodet” och säkert har högstadietiden varit en svår tid i mångas liv. Kanske man helt enkelt inte vill hålla kontakt. Och det förstår jag. Många bor också utomlands men till träffen kom det ändå folk från Amsterdam, Stockholm och Åland. Det uppskattar jag verkligen.

Fina vyer!
Det jag däremot som arrangör inte uppskattade var att det fanns anmälda som inte alls dök upp och inte heller meddelade något. Det känns inte så kul när man själv jobbat mycket för träffen. Men huvudsaken var att det blev roligt för dem som kom och jag tror alla hade bra fiilis efteråt.


Nu började jag drömma om en gymnasieklassträff, hahaa. Nästa år är det ju TJUGO år sedan vi skrev studenten. Det skulle vara väldigt roligt att träffa folk man gick i gymnasiet med. Men vi ska nu se, kanske jag inte nu direkt orkar börja ställa till med det.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!