7.6.2019

Avvänjningen av tutten (nappen) gick inte som på Strömsö

Vi tog bort tutten (nappen) av Melle förra lördagen. Hon är ju nu ett år och tio månader gammal. Vi tänkte att vi måste ta bort den nu i god tid innan dagisstart eller då vänta till slutet av året. Vi tänkte om hon skulle sova bättre när hon inte kanske skulle vakna till att tutten faller ur munnen. Dessutom har hon aningen öppet bett som jag blev oroad över (kan ju hända att det inte beror på tutten utan bara på att hennes tänder är så).

Kevin var 2,5 år när han gav sina tuttar åt julgubben. Jag minns inte att det skulle ha varit hemskt mycket problem då. Men nu! Oj shide! Hon har svårt att somna och komma till ro när hon tidigare somnade utan problem. Några nätter har hon sovit helt men de flesta har hon skrikit. Nu har hon några morgnar vaknat vid fem och inte somnat om. Förr vaknade hon 7-8-tiden. Visst, idag kanske hon vaknade för hon hade varmt för det är väldigt varmt. Man kan ju inte veta vad problemet var.
Sista bilden på henne med tutten i munnen. 


Så nu funderar jag hur länge man ska hålla ut? Tog vi bort tutten i ett dåligt skede då hon inte själv var färdig för det? Eller är det bara hennes temperament som gör det svårare denna gång. Kevin var ju nog lite äldre och förstod att tuttarna skulle till tomtebebisarna. Melle kanske inte skulle ha förstått, jag vet inte?

Pratade om saken med 3jorn i morse och han tyckte att vi inte kan ge upp nu. Bra att han håller fast vid vårt beslut när jag nästan är färdig att ge upp för att ha lättare kvällar och få sova på morgonen. Jag blir ju helt sjuk i huvudet om jag inte får sova. 

Dessutom har hon nu tagit tillbaka kvällsmjölken i sängen som vi ren en gång avvänjt henne från. Argh! Men det har varit enda sättet att få henne att lugna ner sig och tillslut somna. Det har liksom blivit ett substitut till tutten. Så vad är nu sen värre för hennes tänder? Inte vet jag. 

Puuh giv mig styrka! Om läget inte blivit bättre inom en vecka så ger jag upp. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!